19 Ağustos 2010 Perşembe

'İnternet Andıcı' soruşturmasında sürpriz karar!

Soruşturma, Savcı Zekeriya Öz'den alınıyor

Türkiye'nin gündemine oturan 'İnternet Andıcı' soruşturması dosyası Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'den resmi yazı ile istendi. Dün savcıya ulaşan yazıda, soruşturma dosyasının generaller ile ilgili kısmının Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'ya 24 saat içerisinde devredilmesi gerektiği bildirildi.

Yıllık izinde olan Başsavcı Aykut Cengiz Engin'in kendisi gibi yıllık izinde olan Başsavcı Vekili Çolakkadı'yı telefonla arayarak dosyayı istettiği öğrenildi. İzinde olan Çolakkadı da önceki gün adliyeye gelerek şu an kendisine vekalet eden Savcı Rasim Işıkaltın'la görüştü. Çolakkadı, Engin'in talimatı doğrultusunda dosyayı Öz'den istemesi için Işıkaltın'a yazı yazmasını söyledi.

Bunun üzerine Savcı Işıkaltın, 2 gün sonra izni bitecek olan Çolakkadı'nın yazıyı kendisinin yazmasının doğru olacağını söyledi. Bu tartışma üzerine dosyanın bir an önce devredilmesi için yeni bir formül geliştirildi. Öz'den dosyayı isteyen yazıda Savcı Işıkaltın'ın unvanı, "Başsavcı Vekili (Geçici)" olarak yazıldı.

Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Habertürk muhabirine, genelge doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, "İzin dönüşü generallerle ilgili soruşturmayı ben devralabilirim. Herkes kafasına göre hareket edemez. Ederse yasaya aykırı hareket etmiş olur" dedi.