31 Ağustos 2010 Salı

HAVA TEKNİK OKULLAR KOMUTANLIĞI'NDA MEZUNİYET HEYECANI

Hava Teknik Okullar Komutanlığı'nda eğitimlerini tamamlayan astsubaydan subay, sözleşmeli subay ve hava astsubay meslek yüksek okulu öğrencileri diplomalarını aldı. Okulda düzenlenen törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Nusret Güner, katıldı.

Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Çetin, mezuniyet törenindeki konuşmasında 2009-2010 eğitim öğretim yılı içerisinde astsubaylıktan subaylığa geçen 12 subay, 60 sözleşmeli subay ve iki yıllık hava astsubay meslek yüksek okulunu tamamlayan, 3'ü Afganistan'dan misafir olarak gelen 804 astsubaya görevlerinde başarı diledi. Mezunların, yurdun dört bir köşesinde, ulusa, devlete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet etme yarışında olacağını belirten Tümgeneral Çetin, mezunlardan kendilerinden sonra geleceklere daha güçlü Hava Kuvvetleri bırakmak için daha çok çalışmalarını, kitap okumalarını ve teknolojiden geri kalmamalarını istedi.

Mezunlar adına konuşan sözleşmeli subay öğrencisi İbrahim Ceylan da Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, bölünmez bütünlüğüne, Türk ulusunun namus ve şerefine, bir karış toprağına uzanacak ellerin karşısında kendilerini bulacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından eğitimi birincilikle bitirenler yaş kütüğüne plaket çaktı. Okul birincileri diplomalarını Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay'dan aldı. Tören, sancak devir teslimin ardından tören geçişi ile sona erdi.