31 Ağustos 2010 Salı

ERTUĞRUL ŞEHİTLERİ 120. YIL ANMA ETKİNLİKLERİ

Mersin'de düzenlenen ''Ertuğrul şehitleri 120. yıl anma etkinlikleri'' için Japon donanmasından üç geminin 700 askerle yarın Mersin'e geleceği, yaklaşık bin Japon konuğun da törenlere katılacağı bildirildi.

Mersin Türk-Japon Dostluk Derneği Başkanı Süleyman Cengiz, Japonya'nın Kushimoto kenti yakınlarında 120 yıl önce batan Ertuğrul Fırkateyni için düzenlenen ve bugün başlayan etkinliklerin 3 Eylüle kadar süreceğini bildirdi. Atatürk Parkı'ndaki Refah Şehitleri Anıtı'nda 2 Eylülde yapılacak törene, bin civarında Japon konuğun katılmasının beklendiğini ifade eden Cengiz, ''Ülkemizden yaklaşık 10 bin kilometre uzaklıktaki Japonya'nın Kushimoto şehrinden 200 civarında Japon, etkinliklere katılmak üzere kentimize gelecek.  Bunlardan 150'si bugün gelerek otellere yerleştirildi. İki ülkenin ve iki şehrin halkı kaynaşmak için buradalar'' dedi. Bazı konukların Türk ailelerin yanında birer gün kalacağını vurgulayan Cengiz, etkinliğe katılmak üzere yarın Japon donanmasından üç geminin de 700 askerle Mersin'e geleceğini kaydetti.

Cengiz, yarın ayrıca, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarının eşliğinde soprano Satomi Ogawa'nın Kültür Merkezi'nde ''Kıyıdan Sesleniş'' adlı konser vereceğini bildirdi.