20 Ağustos 2010 Cuma

Çetenin Kafes Bağlantısı Araştırılıyor

Asker ve bürokratları hedef alan fuhuş çetesine yönelik soruşturmada son YAŞ'ta tuğamiralliğe yükselen Şafak Yürekli’nin adının yer alması, çetenin Kafes Eylem Planı ile bağlantısını gündeme getirdi.

Fuhuş çetesine yönelik soruşturmada, içinde iç çamaşırı bulunan poşetin üzerindeki notta, Kafes Planı sanığı Tuğamiral Şafak Yürekli’nin adının yer aldığı iddia edildi. Savcılar, fuhuş çetesinin Kafes sanıklarınca yönlendirilip yönlendirilmediğini araştırmak için harekete geçti

ASKER ve bürokratları hedef alan fuhuş çetesine yönelik soruşturmada ele geçirilen, içinde iç çamaşırlarının bulunduğu bir poşetin üzerindeki notta son YAŞ toplantısında tuğamiralliğe yükselen Şafak Yürekli’nin adının yer alması, çetenin Kafes Eylem Planı ile bağlantısını gündeme getirdi. Soruşturma kapsamında Tümamiral H.M.Ş’ye ait olduğu iddia edilen ve içinde “iç çamaşırı”nın bulunduğu bir poşet ele geçirildi. Poşetin üzerinde, “Şafak Yürekli’ye gönderilecek” notu bulunması üzerine Savcı Fikret Seçen, fuhuş çetesinin Kafes Davası sanıkları tarafından yönlendirilip yönlendirilmediğini mercek altına aldı. Savcı Seçen’in, Tuğamiral Yürekli, Tümamiral HMŞ, YAŞ’ta terfi alamadığı için istifa eden Tuğamiral Türker Ertürk ve Balyoz davası sanığı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz’i müşteki-mağdur sıfatıyla ifadeyi çağırması bekleniyor. Bilgisayarında “fuhuş andıcı” olduğu öne sürülen bir belge ele geçirilen Albay İ.S. de “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrılacak. Ele geçirilen görev yazılarında İ.S. için, “Kızları ayarlayacak” diye not yazıldığı ifade edildi. Subayların terfilerini kontrol altına alabilmek için cinsel ilişki görüntülerini kayda aldığı iddia edilen fuhuş çetesi soruşturmasında buugüne kadar 88 kişi sorgulandı.

SUTYEN ÖLÇÜSÜYLE FİŞLEDİLER
Savcılığın aramalarda ele geçirilen CD’lerin şifrelerini kırmaya çalıştığı belirtilirken, çetenin Deniz Harp Okulu öğrencisi mağdur kızları, “sutyen, kalça ve beden” ölçüleriyle fişledikleri de iddia edildi. Yine çetenin bazı üst düzey subayların eşleri ile kızlarını da fişlediği belirlendi. Bir komutanın eşi için “Her yola gelir”, bir komutan kızı için ise “Patlak” ifadesi dikkat çekti.

KAFES PLANI’NDA NE VAR?
Deniz Kuvvetleri’nde hazırlandığı iddia edilen Kafes Planı’nda, AK Parti üzerinde baskıyı artırmak için dini azınlıkların temsilcilerine suikast düzenlenmesi, azınlıklara yönelik bombalı eylemlerin yapılması öngörülüyor. Planı Ergenekon tutuklusu Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe’nin hazırladığı ileri sürülüyor.