16 Ağustos 2010 Pazartesi

Fişçi Albay'dan şikayetçi olmuş

Fuhuş çetesinin tuzak kurduğu öne sürülen eski Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Ertük, avukatı aracılığıyla AKŞAM'a konuştu. Ertürk, fuhuş andıcı evinden çıkan Albay İ.S.'yi, tatil sonrası göreve başlamadığı için askeri savcılığa sevk etmiş...

İstanbul polisinin çökerttiği, bürokrat ve asker avcısı fuhuş çetesinin, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk'e de şantaj yaptığı öne sürülmüştü... Tuğamiral Ertürk, soruşturma sürerken YAŞ'ta terfi alamamasını gerekçe göstererek istifasını sundu, gözler bir kez daha ona çevrildi. Balyoz ve Suga planlarında da adı geçen Ertürk, avukatı Timur Şen aracılığıyla hakkındaki iddiaları ve istifa sürecini AKŞAM'a değerlendirdi.

İDDİALAR DELİ SAÇMASI
Ertürk, hakkındaki iddiaları 'deli saçması' olarak nitelendirdi. İstifa sürecinin çete iddialarıyla ilgisi olmadığını ifade eden Tuğamiral Ertürk, terfi değerlendirmesi ve 2 yıllık Deniz Harp Okulu komutanlığı sürecinde yaşananlar nedeniyle bu kararı aldığını belirtti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Ertürk, bilgisayarından hangi komutana hangi kadının gönderileceğine dair listeler çıkan Albay İ.S.'yi 5 Ağustos'ta Deniz Harp Okulu'ndaki görevine başlamadığı için askeri savcılığa sevk etmiş. Albay İ.S.'nin 23 Temmuz'da okula tayin edildiğini belirten Şen, 'Yaz tatili nedeniyle görevine başlamamış ve bu durum Ertürk'e takdim edilmemiştir. Ertürk, Albay İ.S.'yi Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı'na sevk ederek amir sıfatıyla suç duyurusunda bulunmuştur' dedi.

TANIŞIKLIKLARI YOKTU
Ertürk ile Albay İ.S.'nin tanışıklıkları olmadığını belirten Şen, 'Bu soruşturma kapsamında Albay İ.S.'in lojmanı aranmış ve bilgisayarı ile mobil telefonuna da el konulmuştur' dedi.

Savcılık davet etmedi
ERTÜRK, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada çetenin kendisine şantaj yapmadığını, bu konuyu AKŞAM'ın haberiyle öğrendiğini ifade etti. Gözaltındaki şahısları tanımadıklarını belirten avukatı ise 'Tümamiral H.M.Ş. sınıf arkadaşıdır ancak hakkındaki iddialarla ilgili bir bilgisi yok' dedi. Şen, Ertürk'ün savcılığa çağrılmadığını ve herhangi bir tebligat yapılmadığını da sözlerine ekledi.Çetenin sakladığı iççamaşırlarından birinde Tümamiral H.M.Ş. yazdığı ortaya çıkmıştı.

Görüntüsü olamaz
ERGENEKON soruşturmasına bakan savcı Fikret Seçen'in yürüttüğü soruşturma kapsamında elde edilen bir CD'de Ertürk'e ait bazı görüntülerin olduğu iddia edilmişti. Ertürk'ün avukatı, 'Ne tür görüntü olduğunu bilmemekle beraber iddia edildiği gibi karşı cins ile birlikte ahlak dışı, evlilik dışı bir ilişki vs. şeklinde hiçbir görüntüsü olamaz. Bu konuda kendisi çok kesin bir dil kullanmaktadır' dedi.