26 Ağustos 2010 Perşembe

Amiraller Fuhuş Çetesinden Şikayetçi

Muvazzaf iki amiral, asker ve bürokratları hedef alan fuhuş çetesi soruşturmasında müşteki sıfatıyla ifade verdi.
Dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Tuğamiral Türker Ertürk ve Tümamiral Mücahit Şişlioğlu, çeteden şikâyetçi oldu. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Tuğamiral Ertürk, "Müşteki olarak ifade verdim. Her şeyi savcıya anlattım. Şikâyetçi oldum." dedi. Son YAŞ'ta emekliliğini isteyen Tuğamiral Ertürk, istifasının bu konuyla ilgili olmadığını savundu. Askerlerin uygunsuz görüntülerini kaydeden fuhuş çetesinin, mağdurları tehdit ettiği ileri sürülüyor. Kadın askerleri de kullanan çetenin, bu görüntüleri YAŞ'a yönelik çalışmalarda kullandığı iddia ediliyor.
Tuğamiral Türker Ertürk ile Tümamiral Mücahit Şişlioğlu dün sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından ifadeleri alınan amirallerden ilk önce Şişlioğlu adliyeden ayrıldı. Son YAŞ döneminde emekliliğini isteyen Tuğamiral Türker Ertürk ise Şişlioğlu'ndan yaklaşık bir saat sonra adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışında basın mensuplarının "Şikayetçi oldunuz mu?" sorusuna Ertürk, "Şikayetçi oldum." şeklinde cevap verdi. Ertürk, "Müşteki olarak ifade verdim. Her şeyi savcıya anlattım. Bana şantaj yapılmamıştır. Biz şerefimiz ve onurumuz için istifa ettik." şeklinde konuştu. Ertürk, istifasının bu konuyla ilgisi bulunmadığını savundu.

Öte yandan Tümamiral Şişlioğlu'na soruşturmada ele geçirilen ve kendisine ait olduğu iddia edilen iç çamaşırının sorulduğu ifade edildi. Albay İ.S. de ele geçirilen iç çamaşırının içinde bulunduğu poşette Kafes Planı sanığı Tuğamiral 'Şafak Yürekli'ye gönderilecek' şeklinde not bulunduğu iddia edilmişti.

Fuhuş çetesinin asker ve bürokratların uygunsuz görüntülerini kaydettiği ve bu görüntülerle tehditlerde bulundukları, mağdurları istedikleri gibi yönlendirmeye çalıştıkları ileri sürülüyor. Zanlıların kadın askerleri de kullandıkları iddia ediliyor. YAŞ'a yönelik çalışmalarda da bulundukları ileri sürülen çetenin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki istihbarat amaçlı fuhuş örgütüyle bağlantısı da araştırılıyor. Savcı Fikret Seçen, geçtiğimiz günlerde Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, Tuğamiral Şafak Yürekli, Tuğamiral Türker Ertürk ile Tümamiral Mücahit Şişlioğlu'nu ifade vermek üzere adliyeye çağırmıştı.