31 Ağustos 2010 Salı

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KOSOVA'DA GÖRKEMLİ KUTLANDI

Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü Kosova'da görkemli bir şekilde kutlandı. Kosova Türk Taburu'nun konuşlandığı Prizren'de "Vila Park" Oteli'nde yaklaşık 600 kişiye verilen iftar yemeğiyle birlikte düzenlenen kutlama töreninde, konukları Kosova Türk Temsil Heyet (KTTH) Başkanı Pilot Tuğgeneral Cevat Saygılı karşıladı.

Tuğgeneral Saygılı, törende yaptığı konuşmada "Türk ordusu, 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesi ışığında, şu an Kosova'da olduğu gibi, dünyanın her yerinde barışa katkı sağlamaya devam edecektir. Yüce Türk milletinin kahraman ordusu, Atatürk ilkelerine bağlı kalarak, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi olacaktır" dedi. Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk birliklerinin, bundan sonra da barış ve huzuru sağlamak için kararlı olduğunu belirten KTTH Başkanı Tuğgeneral Yazgılı, "Bu önemli günde, kutsal vatan toprakları ve dünya barışı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ulu önder Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

-KOSOVA TÜRK TABURUNDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ-
30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde aynı zamanda, Kosova Türk Taburu Görev Kuvvet Komutanlığı'nda devir teslim töreni de yapıldı. TTHB Tabur Komutanı Yarbay Özgür Özkurt, Tabur komutanlığını Yarbay Mustafa Dönmez'e devretti. Tuğgeneral Yazgılı, görevini tamamlayan Yarbay Özkurt'a hizmetleri için teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi ve yeni komutan Yarbay Dönmezi, bu göreve seçilmesinden dolayı tebrik etti. Türk taburunun konuşlandığı Prizren'de bu güne kadar "Sultan Birinci Murat" Kışlası'nda yapılan 30 Ağustos törenlerinin, bu yıl ilk defa kışla dışında gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

Klasik müzik ve Türkiye'yi tanıtıcı video gösterimiyle başlayan tören, iftar yemeğiyle devam etti. Türk, Arnavut ve Boşnak kültür sanat derneklerinin, halk oyunları sunduğu törene, Kosova'nın dört bir yanından yaklaşık 600 konuk katıldı. Törende, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler, BM Polis Gücü (UNMİK Polisi) Komutan Yardımcısı Emniyet Müdürü Mustafa Reşat Tekinbaş, KFOR Çok Uluslu Güney Muharebe Grup Komutanı Tuğgeneral Manfred Hofmeyer, Kosova Güvenlik Gücü Bakanı Fehmi Muyota, Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya, çok sayıda milletvekili ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de hazır bulundu.