12 Ağustos 2010 Perşembe

'Ağır Hasta' Paşalar Görevlerinin Başında

İfade vermeye çağrılan Iğsız, Çubuklu ve Otuzbiroğlu'nun ‘Kalp rahatsızlığından’ rapor aldıkları ortaya çıktı. Ancak ne hikmetse paşalar hala görevlerinin başında.

İnternet andıcı soruşturmasında ifade vermeye çağrılan Iğsız, Çubuklu ve Otuzbiroğlu paşaların ‘Kalp rahatsızlığından’ rapor aldıkları ortaya çıktı.

AK Parti’ye karşı kapatma davasında delil olarak kullanılan ‘kara propaganda’ haberler yayınlayan internet andıcı soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan 1.Ordu Komutanı Hasan Iğsız, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu’nun, ifadeye gelmedikleri için haklarında yakalama kararı çıkmasına saatler kala savcılığa ‘kalp rahatsızlığı’ gerekçesiyle 10 ila 20 gün arasında değişen rapor sundukları öğrenildi. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadeye davet edilen paşaların, raporu Başsavcı Vekilliğine sunmaları da dikkat çekti. Tümgeneral Çubuklu’nun, YAŞ’tan sonra Perşembe günü ambulansla Ankara GATA’ya kaldırıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında Savcı Öz’ün sorguladığı ikisi muvazzaf asker biri sivil, üç şüpheliye kiritik sorular yöneltildiği öğrenildi. Öz’ün, şüphelilere yönelttiği en can alıcı sorununsa, ‘Andıç emrini kimden aldınız’ olduğu öğrenildi.

İnternet siteleri tek tek fişlendi
Orgeneral Hasan Iğsız’ın parafladığı iddia edilen, Nisan 2009 tarihli “internet andıcı” belgesi ile Genelkurmay’ın “kara propaganda” yapmak ve “hükümeti yıpratmak” için internet siteleri kurduğu ve işlettiği ileri sürülmüştü. Andıçta, fişlenen internet sitelerine de yer verilmiş, 430 internet sitesinin “bölücü, irticacı, aşırı sol, milliyetçi” şeklinde tek tek fişlendiği, 42 sitenin de psikolojik hareket için Genelkurmay tarafından kurdurulduğu iddia edilmişti.