19 Ağustos 2010 Perşembe

Fuhuş çetesini, Deniz Kuvvetleri'ndeki bazı subaylar yönlendirmiş

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) içerisinde çok sayıda subayı hedef aldığı tespit edilen fuhuş çetesi ile ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar 8'i harp okulu öğrencisi kadın subay, 65 muvazzaf subayın Merkez Komutanlığı'nda ifadeleri alındı. Çetenin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bazı subaylar tarafından yönlendirildiği bilgisine ulaşıldı. Tehdit ve şantaj eylemlerinde bulunan çetenin, subayların terfilerini kontrol altına alabilmek için fuhuş görüntülerini kayda aldığı belirlendi. Bazı teğmenlerin ise bilinçli olarak kendi pornografik görüntülerini çektikleri ve çetenin bu kayıtları da arşivlediği belirtildi. Çetenin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bazı subaylar tarafından yönlendirildiği iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturmada çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Çetenin geçtiğimiz günlerde YAŞ'ta terfi alamadığı için istifa eden Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Balyoz sanığı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, YAŞ'ta terfi alarak tuğamiral rütbesine çıkarılan Kafes sanığı Şafak Yürekli ve Donanma Komutanlığı Harp Filosu Komutanı Tümamiral H. Mücahit Şişlioğlu hakkında özel dosyalar hazırladığı ortaya çıktı. Terfileri kontrol altına almaya çalışan çeteden soruşturma kapsamında ele geçirilen 11 CD ve 2 flash bellek içerisinde TSK'ya ait 'gizli' belgenin de bulunduğu öğrenildi.

İfadesi alınan Deniz Harp Okulu öğrencisi kızların, fiziksel özelliklerinin anlatıldığı dosyaların bulunması sebebiyle çeteden şikayetçi oldukları öğrenildi. Kız öğrencilerin, kendileriyle ilgili bilgilerin kimler tarafından elde edildiğini bilmediklerini ifade ettikleri belirtildi. Çetenin ölüm tehditlerinin ve 'Sonunuz Münevver Karabulut gibi olur' ifadelerinin de doğru olduğu ortaya çıktı. Çeteden ele geçirilen görüntülerde yer alan teğmenlere çete üyeleriyle olan bağlantıları soruldu. Çetenin Poyrazköy davası sanığı Tuğamiral Fatih İlğar'ın yönetiminde olduğu iddia edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki (DKK) istihbarat amaçlı fuhuş çetesiyle de ilgisi olup olmadığı araştırılıyor. Bugüne kadar soruşturma kapsamında 35 kişi gözaltına alınmış, 20'si tutuklanmıştı.