5 Mart 2012 Pazartesi

FİRARİ MUSTAFA BAKICI NERDEN ÇIKTI?

mustafa bakıcı, bedrettin dalan, almanya, andıç, internet andıcı

İnternet Andıcı davasının firari sanığı emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın Almanya'da Bedrettin Dalan'ın yanında olduğu iddia edildi. 
 
Tümgeneral Mustafa Bakıcı, İnternet Andıcı davasında hakkında yakalama kararı çıkmasının ardından Kuzey Irak üzerinden Rusya'ya oradan Belarus'a firar etmişti.
İnternet Andıcı Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi firari sanık Bakıcı hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar vermişti. İstihbarat birimleri bu süreçte firari paşaya ilişkin önemli bir duyum aldı.

Bakıcı'nın halen Almanya'da bulunan ve yine kırmızı bültenle aranan ancak bu ülke tarafından iade edilmeyen Bedrettin Dalan ile birlikte olduğu bilgisine ulaştı.

GURBETÇİ ALMANYA'DA DALAN VE BAKICI'YI BİRLİKTE GÖRDÜ
Güvenlik birimleri, Bakıcı'nın Belarus'a ardından Almanya'ya geçtiğine dair duyum aldı. İstihbari bilgi, Dalan ve Bakıcı'yı birlikte gören bir gurbetçinin bir süre önce emniyete yaptığı ihbarla doğrulandı. Bu gelişme üzerine Ankara harekete geçti. Güvenlik birimleri Bakıcı'nın Almanya'daki adresini Alman İnterpolü'ne bildirerek iade için yakalanmasını istedi. Ancak İnterpol Genel Sekreterliği'nin henüz Türkiye'nin kırmız bülten talebine onay vermediği öğrenildi. Almanya İnterpolü'nün ise işlem yapmadığı ve Türk İnterpolü'ne cevap vermediği bildirildi.

DALAN'IN HİMAYESİNDE
İnterpol Genel Sekreterliği'ndeki güçlü Alman lobisi yüzünden hakkında "Kırmızı Bülten" kararı çıkartılmayan Bedrettin Dalan'ın İnternet andıcı davası sanığı Bakıcı'nın yurtdışına kaçışını organize ettiği iddialar arasında.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan ve hakkında "yokluğunda tutuklama müzekkeresi" çıkartılan Dalan gözaltına alınacağını duyar duymaz önce ABD sonra da Rusya'ya kaçmıştı. Bakıcı'nın Belarus'tan Almanya'ya nasıl geçtiği ise belirlenemedi. Bakıcı'nın Almanya'da Dalan'ın himayesinde gizlendiği iddia ediliyor. Almanya İnterpolü, son 10 yılda Türkiye'nin Kırmızı Bülten ile aradığısadece iki PKK üyesini yakalayıp iade etmişti.