27 Mart 2012 Salı

ASTSUBAYI KOMUTAN ISRARI MI ÖLDÜRDÜ?

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK tarafından 25 Şubat 2012'de yerleştirilen mayın sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Coşkun Göl'ün ihmaller nedeniyle şehit olduğu ortaya çıktı.
Başbakan Erdoğan’ın konvoyuna yönelik bombalı düzenek de dahil çok sayıda tuzağı imha eden bomba uzmanı Astsubay Coşkun Göl’ün, PKK bombasıyla şehit olmasında, komutan kaynaklı bir dizi ihmale de rastlandı.
Mardin’in Nusaybin İlçesi Söğütlü Köyü yakınlarına terör örgütü tarafından 25 Şubat 2012’de yerleştirilen mayın sonucu şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Coşkun Göl hakkında sürdürülen soruşturmada sona gelindi. Göl’ün şehit olmasında bir dizi ihmale rastlandığı öğrenildi. Bölgede çok sayıda mayın ve el yapımı patlayıcı düzeneklerini bularak imha eden, TSK’nın en iyi patlayıcı imha uzmanı Astsubay Coşkun Göl’ü şehit etmek için PKK’nın özel bir düzenek kurduğu belirtiliyor. Astsubay Göl’ü hedef seçen örgüt birden fazla patlama sistemi olan bir düzenek hazırladı. Durumu fark eden Göl, uyarılarına rağmen bombayı imha etmesi için ısrar edilince şehit oldu. Daha önce aynı bölgede Başbakan Erdoğan’ın konvoyuna yönelik benzer bir düzeneği de imha eden Coşkun Göl’ü ölüme götüren ihmaller bir bir sıralandı.
KOMUTAN BASKI YAPTI
- Coşkun Göl, kabloların açıktan ve görünür şekilde olmasının başka bir düzenek için yöntem olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Coşkun Göl’ün, saatin geç olduğunu belirtip mayına müdahelenin sabaha bırakılması talebi de, İl Jandarma Komutanı Kur.Kd.Alb.Olcay Erdal tarafından kabul edilmedi. Erdal’ın, mayının imhası için Coşkun astsubayı zorladığı ve akşam saatlerinde müdahale etmesi için acele ettiğirdiği iddia edildi. Acele nedeniyle Göl’ün özel bomba kıyafetini giymeden bombaya müdahale ettiği de belirlendi.

- Benzer mayın veya patlayıcı tuzaklamalarında, bölge çepeçevre uzaktan emniyete alındıktan sonra  müdahale edilirken,  o gün böylesi bir tedbir alınmadı.

- Patlama sonrasında bölgede yapılan geniş çaplı arama ve taramada Tekağaç bölgesinde olay yerini gören tepede ateş yakıldığı tespit edildi. Teröristlerin patlayıcının yanına gelmesi için Coşkun astsubayı bekledikleri, Coşkun astsubay olay mahalline gelince de uzaktan kumanda ile bombayı patlattıkları iddia edildi. Söz konusu eylemin,başarılı operasyonlarla öne çıkan Coşkun Göl’ü etkisiz hale getirmek için gerçekleştirildiği de ileri sürüldü. Bombanın yerleştiriliş biçimi, patlama sonucunda yolda bir tahribatın olmayışı bu kanıyı güçlendirdi. Teröristlerin içeriden yardım almış olabilecekleri üzerinde de duruluyor.