29 Mart 2012 Perşembe

Balyoz sanıklarına 20'şer yıllık hapis istendi


Aralarında emekli orgenarellerin ve muvazzaf subayların da bulunduğu Balyoz Davası sanığı 250'si tutuklu 365 sanık hakkında 20'şer yıl hapis cezası istendi.


''Balyoz Planı'' davası kapsamında özel yetkili İstanbul cumhuriyet savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan tarafından hazırlanan mütalaada, Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 250'si tutuklu 365 sanığın, ''Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs'' suçundan, eski TCK'nın 147. ve 61. maddeleri gereğince 15 ile 20'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

DURUŞMADAN NOTLAR
2003 yılında Birinci Ordu'da darbe planlandığı iddiasına ilişkin, 250'si tutuklu 365 sanığın yargılandığı Balyoz Darbe Planı Davası'nda 88'inci duruşma yapılıyor.

Özel Yetkili 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın bugünkü duruşmasında davayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Balyoz Planı davası kapsamında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan, hazırladığı 920 sayfalık mütalaayı, mahkemeye yazılı olarak sundu.

Savcı, 365 sanık hakkında hükümeti devirmeye teşebbüs iddiasıyla 20 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor.