21 Mart 2012 Çarşamba

Kızıl Grup'a ABD'den teşekkür

ABD, Irak'a düzenlediği askeri operasyon sırasında kullandığı yakıtı sağlayan Gaziantep merkezli Kızıl Grup'a teşekkür plaketi verdi.

Kızıl Grup'a ABD'den teşekkür
Almanya'nın Kaiserslautern kentindeki ABD Üssü'nde düzenlenen törende teşekkür plaketini Irak operasyonunun lojistik sorumlusu olan Albay Donnei Walker'den alan Kızıl Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantepspor As Başkanı Mehmet Kızıl, duygularını Twitter'de paylaştı.

Mehmet Kızıl, 2005'ten bu yana bin 200 tanker ile ABD'nin ihtiyacı olan 1 milyon 200 bin ton yakıtı Mersin Limanı'ndan Bağdat'a taşıdıklarını belirtti. Kızıl, "Albay Donnei Walker konuşmasında 'Kızıl Grup bu operasyon sırasında gerçekten çok zor bir olayı gerçekleştirerek, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan sağladığı araçlarla, kendi yakınlarıyla ikmali aksaksız yapmış ve operasyonun başarılı olmasında büyük yarar sağlamıştır' diyerek grubumuza övgüler yağdırıp, teşekkür etti" dedi.

Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kızıl Grup'un Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kızıl, Irak'a olan ikmali Kızıl Grup'a ait SHG şirketinin gerçekleştirdiğini, Kızıl Grup'un 2003-2006 yılları arasında Irak Petrol Bakanlığı'na bağlı SOMO şirketine karayoluyla 2 milyon ton akaryakıt taşıdığını anımsatarak, "Bu iş ABD'ye karşı en büyük referansımız oldu ve bu dönemden sonra ilişkilerimiz daha da güçlendi. Amerikan firması DESC ile birlikte hareket ederek, Amerikan üstü bulunan her yere konteynır ve akaryakıt taşıması yapıyoruz. Bu yıl için taşıma yapılan bölgelere Afganistan da eklendi" diye konuştu.