21 Mart 2012 Çarşamba

SAVCI MİT'E YEŞİL'İ SORDU: SİZDE MİYDİ?

MİT, Yeşil, Mahmut Yıldırım, Diyarbakır Savcılığı, JİTEM, faili meçhul

Diyarbakır Savcılığı, JİTEM yapılanmasında görev aldığı ileri sürülen ve faili meçhul cinayetlerde adı geçen Yeşil'i MİT'e sordu.
Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen JİTEM ve faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün “Yeşil, MİT adına Elazığ’da görevliydi” şeklinde beyanlarına ve Yeşil’in oğlu Murat Yıldırım tarafından kaleme alınan kitapta MİT elemanı olarak bahsettiği için harekete geçti.
MİT’e gönderilen yazıda “Yeşil kadrolu elemanınız mıydı? MİT adına çalıştı mı? Başbakanlık iznine tabi mi” soruları yöneltildi. MİT’ten Diyarbakır Savcılığı’na henüz bir yanıt gelmediği öğrenilirken, verilecek yanıt, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın isminin geçtiği Ankara’daki faili meçhuller cinayetler ve Malatya’da görülen Kazım Çillioğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturmalar için de önem arz ediyor.
Çok sayıda cinayette adı geçiyor
Diyarbakır’da JİTEM yapılanmasında görev aldığı ileri sürülen Yeşil ismi 1990’lı yıllarda Diyarbakır ve çevresinde 8 kişi kaçırılarak öldürülmesiyle ilgili Abdulkadir Aygan ve Abdülkerim Kırca ismiyle birlikte konu edilmişti.