22 Mart 2012 Perşembe

ERGENEKON'A 'UYUŞTURUCU' DARBESİ

Ergenekon, uyuşturucu, Dursun Çiçek
İnternet Andıcı ve Balyoz Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Emekli Albay Çiçek’in yeğeni, ETÖ’ye ait olduğu iddia edilen 500 kilo esrarla yakalandı.
27 Ocak günü Diyarbakır’dan İstanbul’a 500 kilo esrar taşırken Adana’da suçüstü yakalanan Sacit Çiçek’in, İnternet Andıcı ve Balyoz Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Emekli Albay Dursun Çiçek’in yeğeni olduğu ortaya çıkarken; ele geçirilen 2 milyon TL değerindeki uyuşturucunun, ETÖ’nün dışarıda kalan üyeleri tarafından örgütün finanse edilmesinde kullanılmak istendiği iddia ediliyor. Geçtiğimiz Ocak ayı sonunda Diyarbakır’dan İstanbul’a 500 kilo esrar taşırken Adana’da suçüstü yakalanan Sacit Çiçek’in, İnternet Andıcı ve Balyoz Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Emekli Albay Dursun Çiçek’in yeğeni olduğu ortaya çıkarken, ele geçirilen 2 milyon TL değerindeki uyuşturucunun ETÖ’nün dışarıdaki üyeleri tarafından örgütün finanse edilmesinde kullanılmak istendiği ileri sürülüyor.

27 OCAK GÜNÜ OPERASYON YAPILDI
Ulaşılan bilgilere göre, Adana’da Polis ve Jandarma, geçtiğimiz Ocak ayı sonunda Ergenekon’un finans kaynaklarına yönelik çok önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Adana İl Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Jandarma ekipleri tarafından 27 Ocak 2012 günü 16 BCP 87 plakalı Mercedes Vito marka araçta yaklaşık 500 kilo esrar ele geçirildi.
 
ETÖ’NÜN FİNANSI İÇİN OLDUĞU İDDİASI
İddiaya göre Emniyet ve Jandarma, o dönem Ergenekon Terör Örgütü’nün finans kaynaklarından birini engellemişti. Yakalanan esrar, Ergenekon’un dışarıda kalan üyeleri tarafından örgütün finanse edilmesi amacıyla kullanılacaktı.
 
DEĞERİ 2 MİLYON TL
Ergenekon Terör Örgütü elemanlarının çektikleri para sıkıntısını gidermek amacıyla yüklü miktar esrarı pazarlama planlarının, yapılan operasyon sonucunda engellendiği iddia ediliyor. Bununla birlikte, engellenen uyuşturucu sevkiyatının yaklaşık 2 milyon TL tutarında olduğu ifade ediliyor.
Uyuşturucunun ETÖ ile bağlantısına dair iddiaların doğru çıkması halinde; bu, örgütün çok ciddi bir gelirine darbe vurulduğu sonucunu doğruyor.
 
KAÇMAK İSTEDİ, ATEŞ AÇILARAK DURDURULDU!
Esrarı Diyarbakır’dan İstanbul’a taşıyan isim Sacit Çiçek’ti. Adana’da yakayı ele veren Sacit Çiçek, yapılan kovalamacada yaklaşık 10 araca çarptıktan sonra ateş edilerek durdurulabildi. Sacit Çiçek’i yakalayan sivil polis ve jandarma ekipleri, araçtaki 500 kilo esrar maddesine de el koydu.
 
SACİT ÇİÇEK, ALBAY ÇİÇEK’İN YEĞENİ ÇIKTI
Elde edilen diğer bir bilgi de Sacit Çiçek’in, Ergenekon Terör Örgütü davasında tutuklu bulunan Emekli Albay Dursun Çiçek’in yeğeni olması. 1976 Bakırköy doğumlu olan Sacit Çiçek, Dursun Çiçek ve M. Levent Göktaş gibi Ergenekon sanıklarının memleketi Tokat nüfusuna kayıtlı.