16 Mart 2012 Cuma

İŞTE ŞEHİT OLAN 12 ASKER

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düşen helikopterde şehit olan askerlerimizin rütbeleri belirlendi. İşte o askerler...
Şehit olan askerlerle ilgili bilgiler netleşmeye başladı.
Şehit olan  12 askerimizin 9'u subay, 2'si astsubay ve 1 tanesinin de uzman çavuş olduğu tespit edildi.
NATO'da görev yapan Türk Gücü'ne bağlı bir helikopter sabah saatlerinde düşmüş ve 12 askerimiz şehit olmuştu.


Afganistan'da şehit düşen askerlerimizi isimleri belli olmaya başladı.
İşte 9'u subay, 2'si astsubay ve 1'i uzman çavuş olan askerlerimizden kimlikleri belli olan iki tanesinin ismi;

Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın (41) acı haberi memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Beldesi'ndeki baba ocağına ulaştı. Afganistan'daki görev süresinin dolmasına bir ay kalan Bağdatlı'nın şehit düştüğü haberi ailesine Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ve askeri yetkililer tarafından bildirildi.

Harita Binbaşı Mithat Çolak'ın, Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki baba evinde yas var. Yediler Mahallesi'nde yaşayan baba Abdullah ve anne Ayşe Çolak'a oğullarının şehit olduğu haberi, ilçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Koç ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can tarafından verildi.



Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan 5 ay önce Kabil'e gitmiş

Afganistan'ın Kabil kentinde bir Türk helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 12 askerden Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan'ın yaklaşık 5 ay önce Malatya Kara Havacılık Alayı'nda görevliyken Afganistan'a gönderildiği öğrenildi.
Evli ve 2 çocuk babası olan Şehit Yüzbaşı Erdoğan'ın 4 yıl boyunca Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kara Havacılık Alay Komutanlığı bünyesinde görev yaptığı belirtildi. Erdoğan'ın 5 ay önce Genelkurmay Başkanlığı tarafından NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görevlendirildiği bildirildi.
Kastamonu nüfusuna kayıtlı olan şehit yüzbaşının eşi ile çocuklarının Malatya'daki 2. Ordu Lojmanları'nda anne-babasının İstanbul'da yaşadığı belirlendi.