16 Mart 2012 Cuma

Terörist pilot! / Melih Aşık

Ergenekon’dan yargılanan Teğmen Çelebi’nin avukatı Hüseyin Ersöz’e müvekkilinin şimdi ne yaptığını sorduk... Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon davasında 3 yıla yakın hapis yatmıştı. Emniyette cep telefonuna “sehven” başka numaraların yüklendiği tespit edildi. Salıverildi. Ancak davası sürüyor. Hüseyin Ersöz:
- Teğmen Çelebi görevine döndü, dedi, Güneydoğu’da helikopter pilotu olarak görevine devam ediyor... Operasyonlara katılıyor... Teğmen Çelebi’nin elinde bir terör örgütü üyesinin rüyasında bile göremeyeceği silahlar var. Ama o - doğal olarak - bu silahlarla terör değil görev yapıyor... Bir yandan da Silivri’de terör örgütü üyesi olarak yargılanmaya devam ediyor.
Komutanlarına suikastten sanık deniz teğmenler de görevlerine döndü.
Nedim Şener ve Ahmet Şık terör örgütü üyesiydiler.
Ahmet Şık bomba etkisinde kitap yazmakla suçlanıyordu...
Ömürlerinden 375 gün çalındı...
Şimdi yürek yakan öyküleriyle tekrar aramızdalar...
Ama onlardan farklı hiçbir şey yapmamış meslektaşlar hâlâ hapiste...
İktidara yakın yazarlardan (ve Stratfor’dan) öğrendik..
Meğer emniyet ve yargı cemaatin denetimindeymiş... Cemaat istekleri olmayınca iktidarı güç duruma düşürmek için suçsuz insanları tuttuklattırıyormuş.
Başbakan özel yetkili yargıya güvenmediğini, MİT Başkanı’nı yargıdan kaçırmak için özel kanun çıkartarak gösterdi... Emniyet’te tayinler yaptırdı...
Ancak yargı sopasının ucu iktidara dokunmazsa mekanizmanın işleyişinden şikâyetçi değiller.. Ne cemaat ne iktidar.. Bu yoldan muhalifler avlanıyor halka gözdağı veriliyor. Halkın adalete güvenmesi değil güvenmemesi isteniyor. Çünkü o takdirde iktidar daha güçlü oluyor.