27 Şubat 2012 Pazartesi

TSK MİT VE EMNİYET'TEN FİŞ'BİRLİĞİ !

TSK, MİT, Emniyet, fişleme, dindar, istihbarat, dinleme
Yıllardır istihbarat paylaşımı konusunda aralarında sorun olduğu gündeme getirilen TSK, MİT ve Emniyet istediklerinde 'Voltran' da olabilmiş!
 Yıllardır istihbarat paylaşımı konusunda aralarında sorun olduğu gündeme getirilen TSK, MİT ve Emniyet, 1995 yılında birlikte hareket ederek dindarları teknik takibe almışlar. 3 kurumun dindarları kafese almak için birlikte hareket etmeleri, akıllara o yıllarda izlenme rekorları kıran, birleştiklerinde çok güçlü bir robot olan “voltran” isimli çizgi filmi getirdi.

Genelkurmay’ın iç tehdit diye ürettiği ‘irtica’ konusundaki ‘gizli’ yazışmaları 1995 yılında el yazısı ile yaptığı ortaya çıktı. Ulaşılan dönemin İstihbarat Başkanı Hava Tümgeneral Yücel Özsır imzalı ‘Gizli’ belgede, “İç tehdit” konulu yazışmaların (fişlemelerin) el yazısı ile yazılarak gönderilmesi isteniyor. Belgede, “Bu yazışmalara ‘Gizli Kişiye Özel’ gizlilik derecesi verilecek, bu hususlardaki uygulama emirleri el yazısı ile yazılarak gönderilecektir. Kontrollü evrak gibi çok sıkı takip ve muhafaza edilecek, fotokopi ile çoğaltılmayacak, bilmesi gerekenlerin dışındaki hiçbir personelin nüfuz etmesine imkan verilmeyecektir” deniliyor.

Almayın bunları içeri!

Eş ve çocukları örtülü olan personelin sakıncalı ve şüpheli şahıs olarak sunulduğu görülen el yazılı emirde, başörtülü ailelere askeri kimlik kartı ve sağlık fişi verilmemesi komutu yer alıyor. Söz konusu personele sicil amirleri tarafından düşük sicil verilmesi istenen belgede, söz konusu personellerin orduevlerine, askeri gazinolara ve misafirhanelere alınmaması, direnç gösterenler hakkında işlem yapılması talimatı verildiği görülüyor.

Birlik komutanlarına ‘tehdit’ gibi ‘emir’

Söz konusu personelin takip ettiği yayınların da incelenmesinin istendiği emir belgesinde, tüm sicil amirleri ve birlik komutanlarından personel ve ailelerini yakından tanımaları için harekete geçmeleri isteniyor. Söz konusu emirlere uymayan, şüpheli personelin takip ve kontrolünü sağlanmayan birlik komutanlarının tutumlarının sicillerine yansıtılacağı belirtiyor.

fislemebelgesi.jpg


Görülmemiş istihbarat kardeşliği!

Öte yandan belgeye göre, yıllardır istihbarat paylaşımı konusunda aralarında sorun olduğu gündeme getirilen TSK, MİT ve Emniyet’in 1995 yılında birlikte hareket ederek dindarları teknik takibe aldıkları anlaşılıyor. Yaşanan istihbarat zafiyetleri yüzünden yıllardır terörle mücadele konusunda başarısızlıkla suçlanan 3 kurumun koordine içinde dindarların ev ve iş telefonlarını dinlediklerinin görüldüğü Tümgeneral Özsır imzalı ‘Gizli’ emir belgesinde, şu ifadelere yer veriliyor: “Ev ve iş telefonları MİT Bölge Temsilcilikleri ve Mahalli Emniyet Makamları ile gerekli koordinelerde bulunularak, dinletileceklerdir.”

Aynı ‘Voltran’ gibi

Şiddet olaylarının tavan yaptığı ve faili meçhullerin gündemden düşmediği 1995 yılında 3 kurumun dindarları kafese almak için birlikte hareket etmeleri, akıllara o yıllarda izlenme rekorları kıran, birleştiklerinde çok güçlü bir robot olan “voltran” isimli çizgi filmi getirdi.