23 Şubat 2012 Perşembe

GÜNER'DEN SUBAYLARA İDEOLOJİ DAYATMASI

Aslan Güner, Falih Rıfkı Atay, kitap, Harp Akademileri

Hz. Muhammed, diğer peygamberler ve dinî değerlere hakaret içeren kitabın, Org. Güner’in talimatıyla subaylara zorla okutulmasına tepki yağdı.
Falih Rıfkı Atay’ın Hz. Muhammed’e, diğer peygamberlere ve dinî değerlere hakaret içeren Zeytindağı kitabının, Harp Akademileri Komutanı Org. Aslan Güner’in talimatıyla subaylara zorla okutulduğu ortaya çıkmıştı. ASDER Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları olayın bundan ibaret olmadığını söyledi.
 

“SAPIK İDEOLOJİLERİNİ KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞTILAR”
Resmi ideolojiyi subaylara empoze etmek isteyen komutanların sık sık bu tür uygulamalara başvurduğunu aktaran Hacımustafaoğulları, bu tür yayınların adeta dinî yayınlara bir alternatifmiş gibi sunulduğunu söyledi. Hacımustafaoğulları, “TSK içinde milli ve manevi değerlerden yoksun komutanlar, sapık ideolojilerini sistemli bir biçimde subaylara dayatıyorlar” diye konuştu.
 
“DOĞAN AVCIOĞLU’NUN KİTAPLARINI DA OKUTTULAR”
Hacımustafaoğulları, askeriye içinde sadece Falih Rıfkı Atay’ın değil Doğan Avcıoğlu’nun kitaplarının da bir kısım komutanlar tarafından tercih edildiğini söyledi. Hacımustafaoğulları, Avcıoğlu’nun kitaplarının halen daha kışlalarda genç subaylara okutulduğunu ifade etti. 1983 yılında vefat eden Doğan Avcıoğlu, sosyalist-devrimci kimliği ile tanınıyordu. Bu devrimin ise genç subayların öncülüğünde gerçekleşebileceğini öne sürmüştü.
 
“NE AMAÇLANIYOR?”
Bu tür kitapları okutmakla neyin amaçlandığının sorgulanması gerektiğini belirten Hacımustafaoğulları, “Tabii ki ordumuzda görev yapan subaylar her türlü fikirden haberdar olmalı. Geniş bir donanıma sahip olmaları gerekir. Ancak, bir yandan dinî yayınların okutulması yasaklanırken, diğer yandan bu kitapların zorla okutulmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.
İşte Yener Dönmez'in 'Harp Akademileri Komutanı Org. Aslan Güner’in talimatıyla, Silahlı Kuvvetler Akademisi Kursu’na katılan kurmay subaylara 'Zeytin Dağı' kitabı üzerinden sınav yapıldığı' haberi:
 
BU NE BİÇİM SINAV PAŞA?
Aslan Güner’in sınava giren Albay adayı kurmay subaylara “okuyup, anlamalarını” emrettiği Falih Rıfkı Atay’a ait “Zeytin Dağı” adlı kitapta baştan sona Allah’a, Peygamber Efendimiz’e, Hz. Musa ve Hz. İsa’ya ilişkin saygı sınırlarını aşan; hakarete varan ifadeler yer alıyor. Bu kitabın hangi askeri stratejiyi öğrettiği merak ediliyor. Silahlı Kuvvetler Akademisi Kursu’na katılan kurmay subaylara skandal bir kitap üzerinden sınav yapıldığı öğrenildi. Silahlı Kuvvetler Akademisi Kursu’na katılan kurmay subaylar, Harp Akademileri Komutanı Org. Aslan Güner’in talimatıyla Allah’a, Hz. Peygamber’e hakaretler içeren bir kitap üzerinden sınav yapıldı. Aslan Güner’in sınava giren Albay adayı kurmay subaylara “okuyup, anlamalarını” emrettiği Falih Rıfkı Atay’a ait “Zeytin Dağı” adlı kitapta baştan sona Allah’a, Peygamber Efendimize, Hz. Musa ve Hz. İsa’ya ilişkin saygı sınırlarını aşan; hakarete varan ifadeler yer alıyor.
 
DÜNYA NE YAPIYOR, BİZ NE YAPIYORUZ?
Harp Akademileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde “Kurmaylık” eğitiminin yanında  “Kurmay” vasfı kazanan subaylara Albay rütbesi almadan önce “Silahlı Kuvvetler Akademisi” kursu da veriyor. Bu kursta 75 kurmay subay 6 ay boyunca kurs alıyor. Tüm dünya ordularında komutanlık eğitimi verilen akademilerde bu kurs verilirken, geçmişte yaşanmış büyük tarihi savaşlardaki saldırı ve savunma taktikleri ve günümüzde uygulanabilecek stratejiler sanal ortamda uygulamalı anlatılıyor. İstanbul’da bulunan Harp Akademileri’nde ise farklı bir eğitim öngörüldüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, bu kursu alan “Kurmay Subaylar” 1 yıl kıdem kazanıyorlar ve devrelerinden 1 yıl önce terfi etme şansı elde ediyorlar. Bu kursu aldıktan sonra genellikle birlik komutanı olarak tayin edilip, bu kursta aldıkları eğitimi birliğinde gerçek ortamlı uygulama şansı yakalamış oluyorlar.
 
KOMUTAN’IN KANAAT NOTU
Başında Orgeneral Aslan Güner’in bulunduğu Harp Akademileri Komutanlığı’nda dönem sonunda öğrencilere komutanın kanaat notunun belirlenmesi için komutanlık sınavı yapılıyor. Bu sınav Kara, Hava ve Deniz kuvvetlerine mensup müdavim kurmay subaylara  Orgeneral Aslan Güner’in belirlediği kitaplardan yapılıyor. Akademide bulunan müdavim kurmay subaylara okutulan kitaplardan sınav yapıldıktan sonra bu sınav sonucuna göre subayların  kursu bitirme dereceleri belirleniyor. Bu derece subayların siciline önemli bir puan katıyor ve kurmay subay askerlik hayatı boyunca bu derece ile anılıyor.
 
SINAV, ATAY’IN ZEYTİN DAĞI’NI ÖZÜMSEMEK 
Orgeneral Aslan Güner’in bu yıl okutulmasını emrettiği kitap, içeriğinden ötürü hayli dikkat çekiyor. Org. Güner’in, Akademi’de eğitim gören tüm kurmay subaylara komutanlık sınavının öneminden bahsettikten sonra “Bu kitabı okuyup özümsemeyeni gerekirse mezun etmem” dediği ileri sürülüyor. Bu kitabın Falih Rıfkı Atay’a ait “Zeytin Dağı” isimli kitap olduğu öğrenildi.
 
BU KİTAP HANGİ ASKERİ TRATEJİYİ ÖĞRETİYOR?
“Komutan” olacak subayların altını çize çize ve bazı paragraflarını ezberleyerek okumak zorunda bırakıldığı Zeytin Dağı adlı kitap, Allah’a, Peygamber Efendimize, Osmanlı’ya hakaretler içeriyor. Neden özellikle bu kitabın seçildiği, böyle bir kitabın komutanlıkla ne alakasının olduğu, hangi askeri stratejiyi öğretmek için müdavimlere zorunlu olarak okutulmak istendiği merak ediliyor.
 
İŞTE KİTAPTAN BAZI BÖLÜMLER
• Osmanlı tarihi, bu sebeple, bir yalan alemi olmuştur. Yalan, Şark’ta ayıp değildir.
• Şam’dan kalkan tren, Medine’ye üç gün üç gecede gider. Medine’ye bile bırakmıyorduk. Medine’siz Türkiye? Bu emperyalizmin intiharı demekti.
• Bir gün gene kızgın kuma bağdaş kurmuş, düşünürken bir Arap esirin sesini duydu:
• Ya Allah! Ya Allah!,,
• Çağırma yavrum, çağırma, dedi. Eğer aklına esip de bizi kurtarmak için geleceği tutarsa, İngilizlerin elinden bir daha zor kurtulur. Üstelik Müslümanları Allahsız bırakırsın…
 
HZ PEYGAMBER’DEN BÖYLE SÖZ EDİLİYOR
• Medine kasabası birkaç boz renkli hurma gövdesinden belli olur. Çocukluktan beri hazretsiz, aleyhisselamsız, titremeksizin ve korkmaksızın ismini ağzımıza alamadığımız Peygamber’in şehrindeyiz. Eski müphem ahret hayaletlerinin içimde kımıldadığını hissetmeli idim.
 
“PEYGAMBER ÖLÜSÜ İLE TÜCCARLIK EDİLİYOR”
• Bu his, Medine’de büsbütün biter. Medine Peygamber ölüsü ile tüccarlık eden bayağı ahlaksız simsar yuvalarından biridir. Her Medine’li uzaklardan gelen saf halka, bu harap ve pis çöl köyünün taşını, toprağını, kuyu suyunu kırk defa öptüre öptüre satar.
• …Ağızlarının yaraları içinde kavrulmuş çekirge çiğnemeye çalışarak, Fatma’nın, Ebubekir’in, Ömer’in ve Muhammed’in sandukalarını savunacaklar.
 
“İSA’NIN AÇLARI, MUHAMMED’İN AÇLARI”
•İsa’nın açları da Muhammed’in açları kadar ve onlar gibi sürünmek kaderlisidirler. Yalnız Kudüs’te dilencinin çerçevesi ihtişamlıdır.
• Hayır… Hiç birimiz Ahmed’ini görmedik. Fakat Ahmed’in her şeyi gördü. Allah’ın Muhammed’e bile anlatamadığı cehennemi gördü.
•Biz geçtiğimiz zamanlar, Sina çölü, Peygamber Musa’nın geçtiği zaman kadar ıssız, boş, kuru ve çoraktı. Fakat biz, Allah ile konuşup kudret helvasına ağız açmadık. Biz Filistin sonlarından Kanal’a doğru, bütün çölde Türk kudretinin yumruğu ile taşı toprağı ve kumu dövdük; her tarafı elektrik, makine, su bahçe ve kasabalarla donattık.”