28 Şubat 2012 Salı

BİRİNCİ ORDU'YU SARSACAK ŞOK İDDİALAR?

aşkın öğreten, fenerbahçe orduevi, yalçın ataman, Şenol Tunçay,

Yarbay Aşkın Öğreten ölümünden önce askeri savcıya gönderdiği mektupta 1. Ordu ile ilgili ciddi iddialarda bulundu:
"Birçok ihalede usulsuzlük yapıldı, harfiyat işinde 20 milyon TL'lik rant sağlandı. 1. Ordu Komutanı'nın olanlardan haberi vardı. Karşı çıktığım için başka birliğe sürüldüm"

1. Ordu Komutanlığı'nda uzun dönem görev yapan 66. Zırhlı Tugay personeli Yarbay Aşkın Öğreten'in şüpheli ölümünün perde arkasında şok suçlamalar çıktı.

Yarbay Öğreten'in ölümünden kısa bir süre önce askeri savcılığa gönderdiği ihbar mektubunda Albay Şenol Tunçay ve 1. Ordu Kurmay Başkanı Tümg. Muharrem Yavaş ile ilgili ağır iddialarda bulunduğu öğrenildi.

Usulsüz ihaleleri tek tek sıralamış
Albay Ş.T’nin, Başbuğ ve Büyükanıt ile emekli orgeneraller için inşa ettirildiği iddia edilen 32 milyon TL’lik binada, Kuleli Askeri Lisesi resterosyonu, Fenerbahçe Personel Yatakhanesi tadilatı ihalelerinde, ve 1. Ordu bünyesindeki ihalelerde usulsüzlük yaptığı, kişisel çıkar karşılığı ihale verdiği anlatıldı. İhbarda ayrıca, 2006’dan itibaren 220 bin kamyon kum dökmeden yaklaşık 20 milyon lira rant sağlandığı, bundan 1.Ordu Komutanlığı yapan Y.A’nın da bilgisi olduğunun iddia edildiği öğrenildi.

"İşi Başıma Yıkacak
Öğreten, mektubundaki 1. Ordu Komutanı Org. Yalçın Ataman ve Kurmay Başkanı Tümg. Muharrem Yavaş tarafından baskı gördüğünü ve sıkıştırıldığını ifade ediyor. Öğreten ihbar mektubunda bu ilişkilerden rahatsızlık duyarak bazı istekleri reddetmesi üzerine Sayıştay denetimi öncesinde tayin ettirildiğini de anlatıyor.

Albay Tuncay için "işi başıma yıkacak" ifadesini kullanan Yarbay Öğreten, mektubunda Kurmay Başkanı Tümg. Muharrem Yavaş'ın da bu işlerin içinde olduğunu ileri sürüyor. İhbar mektubu mercek altına alınırken şüpheli intihar ile ilgili soruşturma devam ediyor. Fenerbahçe Orduevinde 2 hafta yapılması planlanan Sayıştay denetimlerinde 3. haftaya girildi.