27 Şubat 2012 Pazartesi

İLKER BAŞBUĞ SİLİVRİ'Yİ ANLATTI

İlker Başbuğ, Reuters, Silivri

İnternet andıcı davasının tutuklu sanığı Genelkurmay Eski Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ Reuters haber ajansına Silivri'yi anlattı.
 
Avukatı aracılığıyla Reuters'a konuşan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, sahip olduğu askeri disiplinin cezaevi hayatına adapte olmasını kolaylaştırdığını ancak bir terörist grubun lideri olmakla suçlanmayı hala kabul edemediğini söyledi.

Avukatı aracılığıyla ulaştırılan soruları cevaplayan 68 yaşındaki emekli Genelkurmay Başkanı, sağlığının yerinde, moralinin iyi olduğunu, hergün egzersiz yaparak formunu koruduğunu bildirdi.

Ocak başından beri Silivri Cezaevi'nde bulunun Başbuğ, "Bizler (askerler) her türlü sıkıntı ve güçlüğe dayanıklı eğitildik, bu sebeple problem yok" dedi.

Başbuğ, Ergenekon oluşumuna TSK'ya hizmet eden biri olarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızmış olduğu" suçlamasının kendisini şaşkınlığa uğrattığını belirtti.

Hapiste kitap okuduğunu, haberleri takip ettiğini ve aynı hücreyi paylaştığı iki emekli general arkadaşıyla sohbet ettiğini söyleyen İlker Başbuğ, avukatlarının yanı sıra ailesini gördüğünü, ayrıca CHP'li bir milletvekilinin de kendisini ziyarete geldiğini dile getirdi.

Başbuğ, hapishane günlerini şöyle anlattı:

"Burada televizyon var. Beraber kaldığım emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğamiral Alaattin Sevim ile kendimiz hakkında konuşuyoruz."