27 Şubat 2012 Pazartesi

'SURİYELİ ALBAY'DA MİT DIŞİŞLERİ'Nİ YANILTMIŞ !

MİT, Harmuş, Dışişleri Bakanlığı, Suriye, Esed

Harmuş’u kaçırarak ödül karşılığı Esed yönetimine teslim ettiği öne sürülen MİT'çiyle ilgili, Dışişleri Bakanlığı’na yanlış bilgi verildiği öne sürüldü.
 
Türkiye’ye sığınan Hür Subaylar Hareketi Komutanı Albay Hüseyin Harmuş’u bir çete ile birlikte kaçırarak 100 bin dolar ödül için Suriye’ye Esad yönetimine teslim ettiği ve idam edilmesini sağladığı öne sürülen MİT görevlisi Ö.S.’nin, savcılık sorgusunda MİT’in içerisinde bir soruşturma geçirdiğini ve suçsuz bulunarak dosyasının kapatıldığını söylediği iddia edildi.

Hür Subaylar Hareketi Komutanı Albay Hüseyin Harmuş, 28 Ağustos’ta ortadan kaybolmuştu. İddiaya göre Altınözü Kaymakamı, Hermuş’un kaçırıldığı gün ailesinin şikayeti üzerine MOBESE kameralarını inceletti ve Hermuş’un en son MİT görevlisi Ö.S.’nin arabasına binerken göründüğünü tespit ederek MİT Bölge Müdürü’nü aradı. İstanbul MİT Bölge Başkanlığı’nda göreve başlayan ve 1993 yılından beri teşkilatta çalışan Ö.S. hakkında, yapılan bilgilendirmenin ardından MİT tarafından soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, soruşturma sonunda Ö.S’nin suçsuz olduğuna karar verilerek dosya kapatıldı. Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre Ö.S. Hermuş’u kaçırdıktan sonra 6 ay yani 3 Şubat tarihine kadar aynı yerde, aynı görevde Hür Subaylar Hareketi ile ilgili çalışmaya devam etti. Ö.S.’nin yakalandığı gün üzerinden MİT kimliği ve Hür Subaylar Hareketi ile ilgili notlar ele geçirildi.

Olayın Adana Cumhuriyet Savcılığı’na yansıması üzerine şubat ayının ilk haftası Ö.S. Başbakanlık Personel Başkanlığı emrine gönderildi. Aynı özlük haklarıyla Gümrük Müsteşarlığı’na kaydırılan Ö.S., yeni görevine başlamadan savcılık operasyon başlattı. Ö.S.’nin Adana’daki savcılık sorgusunda, kendisinin MİT’te yapılan idari soruşturmada aklandığını, suçlu bulunmadığını söylediği iddia edildi.

MİT’ten yanlış bilgi verildi
Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na yanlış bilgi verildiği öne sürüldü. Kaçırılma olayının Ağustos ayında gerçekleştiğinin bilinmesine rağmen Dışişleri’ne “Kendi isteğiyle gitti” bilgisinin verildiği ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da bu nedenle 17 Eylül’de bu çerçevede açıklamalar yaparak “Hüseyin Hermuş’un bir pazarlık karşılığı teslim edildiği gibi bir husus kesinlikle yalandır” dediği belirtildi.