22 Şubat 2012 Çarşamba

'Erdoğan hakkında soruşturma yok!'

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 34 vatandaşın ölümü ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında yürütülen bir soruşturmanın bulunmadığını açıkladı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde meydana gelen ve 34 vatandaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olay hakkında bilgilere yer verilerek, "5271 sayılı Ceza Muhakamesi Kanun’nun 250’nci maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimizce yürütülen soruşturma hakkında, bazı basın mensupları tarafından sorulan sorular üzerine basın açıklaması yapılması zorunluluğu doğmuştur" denildi.

Uludere İlçesi Ortasu Köyü yakınlarında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarınca gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda 34 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, "Olayın tüm yönleriyle araştırılarak maddi gerçeğe ulaşılabilmesi amacıyla soruşturmaya başlanılmış, ilerleyen zamanda Uludere Cumhuriyet Başsavcılğı’nca başlatılan soruşturma dosyası da, yürüttüğümüz soruşturma dosyasıyla birleştirilmiştir. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle, bu aşamada daha fazla bilgi verme imkanı bulunmamakla birlikte, Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı sayın Necdet Özel hakkında soruşturma yürütüldüğü bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Yürütülmekte olan Uludere soruşturmasında, herhangi bir şekilde haklarında bir inceleme ve değerlendirme yapılmadığı gibi, kendileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan herhangi bir soruşturma da bulunmamaktadır. Yasaların verdiği yetki çerçevesinde, olayın zamanlaması da dahil olmak üzere tüm şüpheli yönleri hassasiyetle değerlendirilmekte ve deliller toplanmaktadır" denildi.