24 Şubat 2012 Cuma

KURMAY ALBAYA KUMAR ÇETESİ SORGUSU

kurmay albay, Hüseyin Kurtoğlu, kumar çetesi,  İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma,

Kumar çetesine yönelik soruşturma kapsamında Albay Kurtoğlu'nun ifade verdiği çetenin, İran asıllı liderinin Ergenekon bağlantısı araştırılıyor.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen kumar çetesi operasyonu kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu'nun şüpheli sıfatıyla ifadesine başvuruldu. 

Edinilen bilgilere göre soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından geçtiğimiz günlerde ifadeye davet edilen Kurtoğlu, Merkez Komutanlığı'na ait sivil plakalı bir araçla İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne geldi. Kurtoğlu'na merkez komutanlığına ait iki sivil araç ve askeri görevliler eşlik etti. Savcı İsmail Göktürk tarafından yaklaşık 3 saat şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Hüseyin Kurtoğlu serbest bırakıldı. Kurtoğlu'na sorgusunda kumar çetesinin lideri Mahmut İbrahimiye ile ilgili sorular sorulduğu öğrenildi. Öğle saatlerinde sorguya giren Kurtoğlu saat 15.30 sularında geldiği araçla adliyeden ayrıldı. Kurtoğlu ile birlikte Ümit isimli bir astsubayın da ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İbrahimiye liderliğindeki kumar çetesinin, Beykoz Polonezköy'de bulunan işletmelerinde işlerini rahat yürütebilmeleri için jandarma bölgesi olması nedeniyle bazı askerlere düzenli olarak rüşvet verdiğini belirlemişti. Operasyonda Yarbay M.A. ve Binbaşı A.R.Ç. ile Polonezköy Karakol Komutanı A.Ö. çeteden rüşvet aldıkları gerekçesiyle tutuklandı. Yarbay M.A.'nın İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda üst düzey görevli olduğu belirtiliyor.
 
ERGENEKON İLİŞKİSİ
Soruşturmada aralarında eski MİT mensubu ve polislerin de bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 17'si tutuklanmıştı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcı Göktürk, halen sürdürdüğü soruşturma kapsamında Susurluk hükümlüsü ve Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan ile ortak olduğu iddia edilen İran asıllı Mahmut İbrahimiye'nin Ergenekon'la bağlantısını araştırıyor.