15 Temmuz 2010 Perşembe

Uzmana enseden tek kurşunla infaz

HAKKÂRİ'NİN Yüksekova ilçesinde görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Ak (33), sivil kıyafetle işe giderken sokak ortasında ensesinden tek kurşunla vurularak öldürüldü. Vali, "Terör saldırısından şüpheleniyoruz" dedi. Saldırı dün saat 7.30 sıralarında Cengiz Topel Caddesi'nde meydana geldi. 21'inci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'nda görevli Yasin Ak, evinden çıkıp işe giderken arkasından yaklaşan saldırgan tarafından ensesinden vuruldu. Yerde ağır yaralı bulunan Ak, ambulansla kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Soruşturma başlatan polis, olay ana cadde üzerinde meydana geldiği halde görgü tanığı bulamadı. Polis, mermi çekirdeği ve boş kovanı incelemeye aldı.

VALİ: TERÖR ŞÜPHESİ
Hakkâri Valisi Muammer Türker, olayın bir terör saldırısı olduğundan şüphelendiklerini ancak ellerinde bunu kanıtlayacak delilin olmadığını söyledi. Soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirten Vali Türker, uzman çavuşun cenazesinin otopsi için Van'a gönderildiğini, daha sonra aileye teslim edileceğini kaydetti. 5 yıllık evli olan ve 1.5 yaşında kızı bulunan Ak'ın ölüm haberi Osmaniye'nin Değirmenocağı köyündeki yakınlarına askeri yetkililer tarafından verildi. Uzman çavuşun, eşi Hülya Ak (32) ile kızı Sidelya'yı saldırıdan bir gün önce tatil için otobüsle köyüne gönderdiği ortaya çıktı. Eşinin ölüm haberini Osmaniye'den köye giderken yolda alan Hülya Ak gözyaşlarına boğuldu.

KUZENİ DE ŞEHİT OLDU
Kızına sarılan Hülya Ak "Keşke gelmeseydim. Seni neden yalnız bıraktım. Bu terör bu kez de bizi mi buldu? Artık yeter, ne zaman son bulacak?" diye feryat etti. Baba Hüseyin Ak güçlükle ayakta dururken, eşinden ayrı yaşayan anne Emine Metin, rahatsızlanarak Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ak'ın kuzeni Piyade Uzman Çavuş Süreyya Atalay'ın da 1993 yılında Şırnak'ta çıkan çatışmada şehit olduğu öğrenildi. Öte yandan, Osmaniye'deki sivil toplum kuruluşları saldırıyı kınadı. Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çelik basın açıklamasında "Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne göz dikenler emellerine ulaşamayacak" dedi.

EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Uzman Çavuş Ak'ın saldırıdan bir gün önce köyüne ziyarete giden eşi, acı haberi alınca ağlayarak kızına sarıldı.