21 Temmuz 2010 Çarşamba

Albay Çiçek'e Bir Darbe de Oğul Çiçek'ten

Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nını hazırladığı gerekçesiyle yargılanan Albay Dursun Çiçek’in ABD’deki oğlu Deniz Çiçek'ten çarpıcı çıkış...

“Bir emir suç içeriyorsa, emri alan bunu yapmak zorunda değil. Planı Dursun Çiçek’in hazırladığı delillerle kanıtlanırsa, babam bile olsa cezasını çeksin. TSK’nın baskısı ile hazırlanmışsa mücadele veririm”

Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nını hazırladığı gerekçesiyle yargılanan Albay Dursun Çiçek’in ABD’deki oğlu Deniz Çiçek, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Habertürk’ün internet sitesinin haberine göre Newsweek Türkiye’ye konuşan Çiçek şunları söyledi:

SUBAY ÇOCUĞUYUM DEMEM: Bu iddianamenin TSK üst yönetiminin emri ya da baskısıyla hazırlandığı ortaya çıkarsa, o zaman subay çocuğuyum demem, her türlü mücadeleyi veririm onlara karşı.

GÖZDEN ÇIKARILMADI: TSK’nın “Dursun Çiçek’i feda edelim” diyecek bir kurum olduğunu düşünmüyorum. Haftada iki gün cezaevinden arıyor beni, üçer dakika konuşuyoruz, yol haritası çiziyoruz. Gözden çıkarıldığını düşünmüyor. Genelkurmay başından beri babamın arkasında durdu.

EMİR VERİLSE DE YAPMAZDI: Bir emir suç içeriyorsa, emri alan kişi bunu yapmak zorunda değil. Babam bunu bilen biri olarak, kendine emir verilmiş olsa bile yapmazdı. Ama yanılıyorsam, planı Dursun Çiçek’in hazırladığı gerçek delillerle kanıtlanırsa, babam bile olsa cezasını çeksin.

İKİNCİ ŞUBEDE HAZIRLANMALIYDI
Genelkurmay’da 5 şube var. Bu plan gerçekse görevi NATO ile ilişkiler olan bir dairede değil de, görevi irtica ile mücadele olan 2. Şube’de hazırlanması gerekmez miydi? Beş şube müdürü arasında babamın öne çıkan iki özelliği var; taklidi kolay bir imzaya sahip ve denizci. 28 Şubat’ta Batı Çalışma Grubu, Deniz Kuvvetleri bünyesinde kurulmuştu.

MİLİTARİZME KARŞIYIM: Bazı aktivitelerini beğeniyor olsam da artık kendimi Genç Sivil olarak görmüyorum. Ama militarizme halen karşıyım, TSK’nın siyasetten elini çekmesi gerektiğini düşünüyorum.

SAVUNMASINDA BAŞBUĞ’U YALANLADI
Savunmasında, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Belgeyi polis sızdırdı” iddiasını da tekrarlayan Çiçek, Başbuğ’u yalanlayarak “Belge Ergenekon savcıları tarafından basına sızdırıldı” dedi.

Askeri mahkeme umudu söndü
Askeri Mahkeme, “Aynı eylemden iki dava görülemez” diyerek Albay Çiçek’e İstanbul 13. Ağır Ceza’yı adres gösterdi
Genelkurmay Askeri Mahkemesi, ‘Demokrasiye Müdahale Eylem Planı ile ilgili olarak Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında açılan davayı reddetti.

‘İLLA ASKERİ MAHKEME’ DEDİ
Askeri Mahkeme’deki dünkü duruşmaya İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanan sanık Çiçek ve avukatları katıldı. Çiçek, kendisini yargılamakla görevli yetkili mahkemenin Askeri Mahkeme olduğunu savundu ve 13. Ağır Ceza’nın ‘yetkisizlik, görevsizlik’ kararı vermesi gerektiğini iddia etti. Avukatları da dosyanın Uyuşmazlık Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise, İstanbul 13. Ağır Ceza’da Genelkurmay Askeri Mahkemesinden önce dava açıldığını hatırlatarak, “Aynı eylemden iki dava görülemez” dedi ve Askeri Mahkeme’de açılan davanın reddine karar verdi. Mahkeme Çiçek’in tahliye talebini de reddetti.

‘PLANI ÇİÇEK HAZIRLADI’
Genelkurmay Askeri Savcılığı, Çiçek hakkında “2007’de amiralliğe terfi ettirilmeyince kızgınlıkla TSK’dan intikam almak için bu planı hazırlayıp sızdırdı” iddiasıyla dava açmıştı.

Genelkurmay’da ev sahibi sayılırız
Genelkurmay’daki duruşmaya sivil kıyafetle çıkan Çiçek, duruşma öncesinde ‘’Genelkurmay’da ev sahibi biziz’’ diyerek gazetecilerle ayrı ayrı tokalaştı. Çiçek’in, tokalaşırken bu defa ‘’Bir teröristle tokalaşıyorsunuz haberiniz olsun’’ demesi dikkat çekti. Duruşmaya Çiçek’in stajyer avukat olan kızı İrem Çiçek ile eşi ve bazı yakınları da katıldı.