20 Temmuz 2010 Salı

Kandil ''İhanet'' Haberlerinden Rahatsız

KCK yöneticisi Mustafa Karasu, TSK’nın ülkenin gözbebeği olarak gösterildiğini ‘İhanet’ haberinin doğru olmadığını savundu.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın yöneticisi Mustafa Karasu, 'ihanetin belgesiy'le ilgili ilginç ifadeler kullandı.
İhanetle suçlanan askerleri savunan Karasu "Bozacının şahidi şıracıymış derler. MİT'in yönlendirmesiyle Bugün Gazetesi bir yalan haber yayınlıyor. Bir üsteğmen ve yarbay arasında geçtiği iddia edilen bir telefon konuşmasını, bunlar gerillaların öldürülmesine engel olmuşlar biçiminde veriyor. Taraf gazetesi ve diğer AKP yandaşı basın da Bugün gazetesini kaynak göstererek bu psikolojik savaş yalanını meşrulaştırma gayreti içine giriyorlar. Akıl var izam var derler" ifadelerini kullandı. Böyle bir şeyin yaşanması halinde sözkonusu subayların idamla yargılanacağını anlatan Karasu, "Türkiye'nin en güçlü yanı ve gözbebeği olarak ordu gösteriliyor. Milli Güvenlik Kurulu var, askeri ve diğer mahkemeler var, Milli İstihbarat Örgütü ve emniyet teşkilatı var. Böyle bir şey hemen açığa çıkarılabilir. Bunları yazmak bile abesle iştigaldir. Çünkü ortada hiçbir gerçeği olmayan haberler üretilen bir psikolojik savaş vardır." şeklinde konuştu.

OSMAN ÖCALAN: O ERGENEKONCU
Sivas doğumlu Mustafa Karasu'nun örgütteki kod adı Hüseyin Ali. PKK'nın kurucu üyelerinden biri. PKK'dan ayrılarak Kuzey Irak'ta yaşayan Osman Öcalan, PKK içinde Ergenekon'un elinin olduğunu söylemişti. Mustafa Karasu'nun da Ergenekoncu olduğunu belirten Öcalan, "Cezaevinde PKK liderleri açlık grevi yapmıştı. Karasu'nun durumu kötüleşince devlet istekleri yerine getirdi." demişti.