17 Temmuz 2010 Cumartesi

"12 Eylül Cuntacıları Yargılansın"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, 12 Eylül cuntacılarının yargılanması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, 12 Eylül döneminde sağ-sol çatışmalarının aslında adım adım planlandığını belirtti. Şenliler, 12 Eylül öncesi adına sağ-sol çatışması denilen ve aslında büyük planın adım adım uygulanması demek olan hadiselerin kimler tarafından, ne şekilde körüklenerek şartların olgunlaşmasının sağlandığının bugünkü nesillerin anlaması için o günlerde yaşanan olayların içerisinde ülkücüler ve Büyük Birlik Partisi olarak söyleyecekleri çok şeyleri olduğunu ifade etti.

Şenliler, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin tartışıldığı şu günlerde Türkiye'yi 12 Eylül 1980 ortamına sürükleyen olayları tekrar hatırlamakta fayda olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "O günlerde ortalama 20–25 vatan evladının öldüğü şehirlerin, köylerin, kasabaların, mahallelerin, sokakların, fabrikaların, devlet dairelerinin, üniversitelerin, liselerin, parsel parsel kurtarılmış bölge ilan edildiği, insanların sabah evinden çıkarken helalleştiği, akşam evine dönüp dönmeyeceği belli olmayan, bir Türkiye düşünün. Bu Türkiye'de adına sağ-sol çatışması denilen derin bir ayrıştırma yaşanmakta, kan ve göz yaşı sel gibi akmaktaydı. 1980 öncesi suni olarak oluşturulan ve gittikçe şiddetini artıran sağ-sol kavgasının esası, Anadolu insanının ülke yönetiminde söz sahibi olması, milletin yüksek değerlerini devlet idaresine taşıyacak, inançlarını kamu yönetiminde etkin kılacak bir neslin, bir gençliğin adım adım iktidara yürümesini durdurmak ve o büyük enerjiyi, iç çatışma, iç kargaşa ortamında heba etmek, yok etmekten başka bir şey değildi."

Şenliler, Kenan Evren'in 'Referanduma gitmekten ve kendilerinin tasvip görmedikleri ortaya çıkarsa intihar edeceğinden' bahsettiğini vurgulayarak, "Biz Sayın Kenan Evren başta olmak üzere, yaşayan bütün cunta mensuplarına ve o dönemde işkenceler altında alınan ifadelerle hükümler giydiren sıfatları güya hâkim, mahkeme başkanı olan zevatın intihar etmelerini kesinlikle istemeyiz. Dileriz ki, bunlar 100, 150 yaşına kadar yaşasınlar ve bütün hayatları boyunca vebalini aldıkları masum insanların çektikleri ızdırapları yaşayarak, millete ettikleri kötülüğün bedelini ödesinler." diye konuştu.

"DARBECİLER OKYANUS ÖTESİNDEN YEŞİL IŞIK ALDI"
12 Eylül askeri darbesini yapanlar için ABD Başkanı'nın 'bizim çocuklar' dediği ihtilalcilerin okyanus ötesinden yeşil ışık aldıklarını, 12 Eylül'e gelirken yaşanan olaylara nasıl seyirci kalıp şartların olgunlaşmasını beklediklerini, tarihin bütün çıplaklığıyla gözler önüne serdiğini vurgulayan Şenliler, "Bugün ortaya çıkmış ve anlaşılmıştır ki, oyun büyük oynanmış ve Yunanistan'ın NATO'nun askeri kanadına dönmesi için Türkiye'de darbe yapılması planlanmış ve Türk gençliği sağ-sol diye kamplara bölünerek, ülke darbe ortamına sürüklenmiştir." dedi.

BBP olarak 12 Eylül Anayasası'nda yer alan askeri cunta döneminin icraatlarının bütün tasarruflarının yargıya açılmasını ve bununla ilgili zaman aşımı uygulamasının kaldırılmasını, sivil anayasaya geçişin buradan başlayacağını söyledi.

Şenliler, "Biz bu anayasa değişikliklerinin yeterli olmadığını, eksikliklerinin olduğunu biliyoruz. Bu anayasa değişikliğini hazırlayan ve gerçekleştiren AK Parti'nin bu konuda samimi olmadığını düşünüyoruz. AK Parti isteseydi tek başına 367 sıkıntısı olmadan bunu daha önceki dönemde yapardı. Biz bu eksikliklere rağmen anayasa değişikliği konusunda,12 Eylül'de kerhen 'evet' diyeceğimizi açık ve net bir şekilde belirtiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.