22 Temmuz 2010 Perşembe

Hıfzı Çubuklu Hakkında Şok İddia!..

Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu hakkında şok bir iddia daha!.. İddia sahibi ise...

Mamak Cezaevi'nde işkenceyle ölen Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun kardeşi, “Ağabeyime işkence yapanlar arasında Genelkurmay Adli Müşaviri Çubuklu da olabilir” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın12 Eylül kurbanlarını anlatırken ismini andığı ülkücü Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun kardeşi Hasan Kurumahmutoğlu, ağabeyinin ölümüne neden olan işkenceyi yapanlardan birisinin Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğ. Hıfzı Çubuklu olduğunu öne sürdü.

Hüseyin Kurumahmutoğlu namaz kıldığı için için dövülmüştü. Kafatası çatlayan Kurumahmutoğlu'nun başını kalorifer peteğine çarptığı öne sürülmüştü. Kurumahmutoğlu, 14 Temmuz 1987'de yaşamını yitirmişti. Hasan Kurumahmutoğlu, Samsun'da katıldığı bir yürüyüş nedeniyle gözaltına alınan ağabeyinin 18 yaşında girdiği Mamak'ta 7.5 yıl kaldığını söyledi.

ERGENEKON'UN OKULU MAMAK
Kurumahmutoğlu, ağabeyine işkence yapanlardan birinin de Çubuklu olabileceğini kaydetti ve “Çünkü o dönemde Çubuklu üsteğmen olarak görev yapıyordu. Mamak Cezaevi'nden çıkanlarla görüştüm. Allah bilir ağabeyime öldürücü darbeyi vuran da Çubuklu'dur” diye konuştu. Kurumahmutoğlu, şöyle konuştu:”Ergenekon'un kökleri 12 Eylül'e dayanıyor. Mamak ve Diyarbakır Askeri Cezaevi,Ergenekoniçin bir okuldu. O günlerde üsteğmen olanlar bugün general olmuşlar.”

ERDOĞAN ARADI BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Kurumahmutoğlu “O dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal da ağabeyimin hastaneye çıkarılması için çok uğraştı, ancak ne yazık ki cuntacılar ikna olmadı” dedi. Ağabeyi Ali Karamahmutoğlu da Başbakan Erdoğan'ın kendisini arayarak yaklaşık 10 dakika görüştüğünü söyledi.

GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜRDÜLER
Hasan Kurumahmutoğlu, ağabeyinin naaşı başında görüldüğü bu fotoğrafta kendisinin 22 yaşında olduğunu ve o a acıyı tarif etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ağabeyinin normal bir şekilde ölmediğini bu nedenle aile travma yaşadıklarını ve o travmanın hala da sürdüğünü ifade eden Kurumahmutoğlu, “Asılsaydı, kurşuna dizilseydi belki o kadar etkilenmezdik. Ama işkence sonucu ölmesi bize büyük acı yaşattı. Bizler 12 Eylül'ün zayi olmuş gençliğiyiz. Ağabeyimi göz göre göre öldürdüler” dedi. Hüseyin Kurumahmutoğlu'nun cesedine de eziyet edildiğini anlatan kardeşi, “Yıllardır sandığa gitmem. Ancak bu sefer gidip ‘beyaz oy' atacağım. 12 Eylül'de 12 Eylül'ü asacağız” diye konuştu.

Sahte Çürük Raporu davası ve Ergenekon soruşturması kapsamında adı geçen Hıfzı Çubuklu, savcıların davetine rağmen ifade vermemişti.