16 Temmuz 2010 Cuma

İHANETE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Gündeme bomba gibi düşen 'ihanet' haberi kamuoyundan yoğun tepki aldı.

Emekli Askeri Hâkim Faik Tarımcıoğlu: Ses kayıtlarının muhtevasını okudum herkes gibi çok şaşırdım. Bunlar doğruysa Türkiye'nin neden bunalımda olduğunun net işaretidir. Bunun için, PKK yapılanması 30 senedir sürüyor? Bunlarla neden ve kimler işbirliği yapıyor? Soruların cevapları bu konuşmalarda mı? Artık olay askeri vesayet sisteminden çıkıp gerçek demokrasi olup olmamaya bakıyor. Demokrasi olmayan ülkelerde belgeye kâğıt parçası silaha boru denir. Herhangi bir sıkıntı gelmesin TSK yıpratılmasın diye zaman zaman korumalar kollamalar olur. İş kangrenleşerek gelişir. Gereği yapılıp sorumlular cezalandırılmalıdır.

AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman: Eğer doğruysa her teşkilatın içinde böyle insanlar çıkabilir. Çok talihsiz, çok üzücü, silahlı Kuvvetleri adına savunması mümkün olmayan icraat. Böyle bir şeyin varlığını kabul etmem mümkün değil. Mutlaka yargı gereğini yapmalıdır. Böylesi bir talihsizliğin, böylesi hainliğin üzerin örtülmemelidir. Her kurumda çürük elmalar olabilir. Bunlar TSK'nın almış olduğu misyona gölge düşürmek isteyenler insanlardır. Bunlar ayıklanır ve temizlenir. Mutlaka ayıklanmalı ve temizlenmelidir.

Emekli Jandarma Binbaşı Kemal Şahin: Türk Silahlı Kuvvetleri'nde buna benzer olaylar daha önce de yaşandı. Bunlar çok açık olduğu için TSK yetkilileri bunları savunamıyor. Görevdeyken benzer olayları duydum. Bunlar, TSK bünyesindeki darbe girişimlerinde bulunan kimi şahıslarla da bağlantılı. Heronları düşürmek ya da benzeri girişimleri genelde ya bir açılımı ya bir görüşmeyi ya bir siyasi kararı veya bir seçim öncesinde yaşamak mümkün.

Emekli Başsavcı Reşat Petek: Eşlerinin kıyafetleri yüzünden ordudan ihraçlar olurken terörörgütü bağlantısı tespit edilen ortaya çıkanlar hakkında idari yönden bir etkin soruşturma yapılmadı.Ergenekonsoruşturması safhasında Tuncay Güney'in bir takım itirafları gündeme geldi. Bunlar arasında da silahlı kuvvetler içinde Ergenekon noktası karargâh evleri yapılanması olduğu ve PKK'ya silah yardımı yapıldığını açıklıyordu. Hatta 3 tır götürülen silahlardan 1 tırın Barzani'ye, 1 tırın Talabani'ye, 1 tırın Cemil Bayık'a teslim edildiğini söyledi. Silahlı kuvvetlerin gecikmeden kendi içine dönük inceleme yapmalı.

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Önder Aytaç: Bugün gazetesi hiç yalan haber yapmadı. TSK'da çalışan insanların yurttaşları TSK'dan soğutmamaları gerekiyor. Bir an önce, kelimenin tam anlamıyla var olan bu kepazeliği yargı yolu ile yerine getirip kamuoyunu aydınlatmaları lazım. Tıpkı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı gibi. Samsun'da Ahmet Türk yumruklandığı için emniyet müdürü görevden alındı. TSK'nin gözbebeği olmasını pekiştirmek için bu insanların işine son verilmelidir.