23 Temmuz 2010 Cuma

PKK baskınları, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nda masaya yatırılıyor

İstanbul Valisi Muammer Güler'in başına getirildiği Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, bugün önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın davetiyle Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu, müsteşarlıkta toplanıyor. Bakan Atalay'ın başkanlığında yapılacak terör zirvesine, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Müsteşar Muammer Güler, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu katılacak.

Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu'nun ana gündem maddesini 1 Haziran'dan itibaren tırmanış gösteren bölücü terör örgütü PKK'nın eylemleri oluşturacak. Terör zirvesinde MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi ile Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nın PKK terör örgütü hakkında elde ettikleri istihbari bilgiler değerlendirmeye alınacak. Zirvede, alınan istihbaratların anında değerlendirilerek muhtemel eylemlerin önlenmesi ve güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkartılması planlanacak. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda gerçekleşecek ve ilk kez gerçekleştirilecek Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı ile müsteşarlığın daha etkin görev yapması da hedefleniyor.

Zirve nedeniyle Bakanlıklar'daki Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda olağanüstü güvenlik tedbirleri alınacak. Atatürk Bulvarı üzerindeki eski TOBB binasına konuşlanan müsteşarlığın çevre güvenliği Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce alınacak. Bomba imha ekipleri muhtemel saldırılara karşı bomba araması yapacak. Dinlemelere karşı müsteşarlığın çevresine jammer cihazları yerleştirilecek.