21 Temmuz 2010 Çarşamba

Şırnak Sırmalı Dağı'nda büyük operasyon

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi yakınında bulunan Sırmalı Dağındak, PKK’lı teröristlere karşı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kuzey Irak sınırında bulunan Şırnak’ın Cudi ve Küpeli dağlarında başlatılan operasyonlar sürerken, Güçlükonak İlçesi yakınlarında bulunan ve teröristlerin barınmaya çalıştığı Sırmalı Dağı'nda hava destekli operasyon başlatıldı.

Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı birlikler, Irak’tan sızan teröristleri Sırmalı dağında kıstırmak için geçiş yollarını çembere aldı. Sırmalı dağının stratejik noktalarına Sikorsky helikopterleri ile jandarma özel komando timleri indirilirken, dağın alt kısmındaki Dicle nehri kenarında bulunan Akçay Tugay komutanlığından ise tam donanımlı yüzlerce asker operasyon alanlarına sevk edildi.

Sırmalı Dağının Seslice, Kırkağaç, Şeyhosman ve Dallıca bölgesinde yoğunlaşan operasyonlarda kobra helikopterler dağın alt kesiminde bulunan ve Cehennem deresi mevkinde teröristlerin gizlenebilecekleri bölgeleri bombalıyor. Sırmalı dağındaki operasyonlara bölgedeki geçici köy korucuları da destek verirken, bölgeye açılan yollarda ise jandarma ekipleri dedektörlerle mayın araması yapıyor.