15 Ağustos 2011 Pazartesi

Şırnak Pususunda Köstebek Şüphesi

Şırnak Beytüşşebap'ta biri yüzbaşı, 3 askerin şehit düştüğü saldırıyla ilgili olarak, birliğin bölgede olduğu bilgisinin PKK'ya sızdırıldığı iddia ediliyor. 
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde asayiş ve yol kontrol uygulamalarını tamamladıktan sonra ilçeye dönen askeri birliğe yapılan saldırıda biri yüzbaşı 3 asker şehit olmuştu. Terörist saldırıyla ilgili şok bilgilere ulaşıldı.
Saldırı öncesi istihbarat birimlerinin bölgedeki birliklere defalarca uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. İstihbarat birimlerince, saldırının yapıldığı bölgede hareketli bir terörist grubun bulunduğu ve eylem hazırlığı içinde olduğuna dair tüm birimlerin uyarıldığı bildirildi. Güvenlik kaynakları saldırı öncesi askeri timin bölgede bulunduğuna dair terör örgütüne bilgi sızdığı ve saldırının böylece gerçekleştiği şüphesi üzerinde duruyor. Kaynaklar bölgenin çok karanlık ve o an terörist grup tarafından görülmesinin mümkün olmayan bir yer olduğunu, ihbar şüphesini de bu durumun güçlendirdiğini belirtiyor.

TERHİSİNE 3 AY VARDI
Saldırıda şehit düşen yüzbaşı Erdal Okul, ile erler Onur Karakuş ve Yusuf Aktan için, dün Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törende, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hazır bulundu. Törenin ardından cenazeler memleketlerine gönderildi. Terhisine 3 ay kala şehit düşen Aktan'ın Adana'da yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı. Mardin'den Adana'ya göç eden Arap kökenli aile, evlerine Türk bayrağı astı. En büyük çocuğunu şehit veren 4 çocuk babası İbrahim Aktan, oğluyla son olarak cuma günü görüştüğünü ve kendisine sağlığının yerinde olduğunu söylediğini anlatarak, "Artık bu acılar bitsin. Annelerin babaların yürekleri yanmasın. Bizim yüreğimiz yandı. Bitirin artık bu terörü" diye konuştu. Anne Esiye ile yakınları şehidin arkasından Arapça ağıtlar yaktı. Aktan ikindi vakti Sabancı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Adana Asri Mezarlık Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehitlerden Karakuş'un İstanbul'da oturan babası Veysel Karakuş (45), acı haberi fındık toplamak için gittiği Ordu'da aldı. Oğluyla 3 gün önce görüştüklerini söyleyen baba, "Sürekli operasyonlara gidiyordu. Hep dikkatli olmasını söylüyordum. Yine dikkatli olmasını istedim. Onur'da bana 'Baba merak etme kaderimizde ne varsa o olur' dedi. 3 gün sonra ise acı haberini aldık" dedi.

'BURASI ŞEHİT OLANLARIN YERİ'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, şehit babasını ziyaret etti. Ağabey Gökhan Karakuş "İftardan sonra saldırı olmuş. Giderken şehit olacağını söylüyordu" diye konuştu. Karakuş'un Facebook'taki sayfasına, "Burası tezkereye bir gün kala şehit olanların yeri" yazdığı ortaya çıktı. Cenazesi uçakla İstanbul'a getirilen Karakuş, bugün Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Bir yıllık evliydi
Yüzbaşı Erdal Okul'un şehit haberi memleketi Tokat Turhal ilçesi Ataköy köyündeki evine ateş gibi düştü. Oğlunun şehit haberini alan anne Naziye Okul (70), sinir krizi geçirdi. 4 kardeşin en küçüğü olan Okul'un, babası İsmet Okul'un 6 yıl önce öldüğü belirtildi. Eşi Yasemin Okul ile 13 ay önce evlenen şehit yüzbaşı Okul'un ağabeylerinden emekli astsubay olan Hilmi Okul'un BM'nin Afganistan'daki altyapı çalışmalarında görev yaptığı belirtildi. Okul bugün aile mezarlığında toprağa verilecek.

Operasyon başlatıldı
Saldırı sonrası Ayvalık ile civar köylerin çevresi ablukaya alınırken, dün erken saatlerden itibaren Beytüşşebap 5. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'ndan çok sayıda Özel Harekat birliği sinyal kesici jammer'lar eşliğinde operasyon başlattı. Operasyona havadan da Kobra helikopterleri destek veriyor. Bu arada liderliğini Tahir Adıyaman'ın yaptığı Şırnak'ın önde gelen korucu aşiretlerinden Jirki aşireti mensuplarının köyü olarak bilinen ve yüzlerce korucu olmasına rağmen askeri aracın bu bölgede pusuya düşürülmesi dikkat çekti.