25 Ağustos 2011 Perşembe

'Asker Kurşunuyla Vurulan' Mehmetçik

Eski Genelkurmay Başkanı Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında yer alan 'masum bir erimizi alnından pat diye vurduk' ifadesinin açıklaması bekliyor.
Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında yer alan 'masum bir erimizi alnından pat diye vurduk' açıklaması, bölgede benzer şekilde vurulan askerlerin ailelerinin yüreğine kor düşürdü.
Oğullarının intihar ettiği söylenen aileler, 'acaba' sorusunu sormaya başladı. Ses kaydının tarihi tam olarak bilinmese de son bir yıl içerisinde yapıldığı tahmin ediliyor.
Son bir yıl içerisinde alnından kurşunla vurularak hayatını kaybeden askerler şöyle:

Abdurrahman Bagatur (3 Aralık 2010): Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Uğur köyündeki askerî karakolda alnına kurşun sıkarak intihar ettiği açıklandı.

Murat Oktay Can (21 Aralık 2010): Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Karakolu 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda askerlik yapan Can'ın alnına G-3 piyade tüfeği ile kurşun sıkarak intihar ettiği belirtildi.

Vural Erginkan (26 Ekim 2010): Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Kamışlı Karakolu'nda vatani görevini yapmakta olan Erginkan'ın tezkeresine 3 gün kala alnına sıktığı kurşunla intihar ettiği açıklandı. Ancak ailesi bu duruma ihtimal vermedi. Çünkü olaydan birkaç gün önce Erginkan ailesini arayıp "Anne mantı yap! Ben geliyorum." demişti.

Ali Arslan (19 Ağustos 2010): Hakkari'de askerlik yapan Ali Arslan'ın, Alevi olduğu ve Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle arkadaşları tarafından öldürüldüğü iddia edildi.