18 Ağustos 2011 Perşembe

Harekatın ayrıntılarını Yiğit Bulut aktardı

Türkiye ilk defa ağır bombardıman malzemesi kullanıyor ve eğitim kampları da hedefte


Türk jetlerinin Kandil'e düzenlediği hava harekatının detaylarını Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut aktardı.

"Bombalanan yerleri sayarsak Dahok, Avaşin, Zap, Hakurk, Kandil ve Hinekan bölgeleri. Bu bölge bir çizgi şeklinde uzanan bir bölge. Üç ülkenin sınırlarının birleştiği yerde. Kandil uzantısı olarak anılan bölgeden içeriye doğru giden yaygın bir şekilde PKK kamplarının bulunduğu bölgeyi kapsyırop. 12 savaş uçağı bombardımana katılıyor gibi görünüyor ama aslında 12 artı 12 savaş uçağı kullanılıyor. Bir 12'lik bölüm bombardımanı yapıyor sonraki 12 devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde de bombardımanın devam edeceğine dair bilgi var.

AĞIR BOMBARDIMAN
2003'ten itibaren AB'nin isteğiyle PKK unsurlarına karşı hava operasyonunda kullanılan malzemeden çok farklı bir malzeme kullanılıyopr. Bugün Başbakan'ın yaptığı konuşmadan da bunu çıkartabaliriz. Ağır bombardıman malzemesi kullanılıyor. ABD'nin Afganistan'da yapmış olduğu ve bugüne kadar Türkiye ve ABD haricinde kullanılmayan malzeme kullanılıyor. Bu çok önemli bir detay. Bu malzemenin günlerden beri Diyarbakır'a depolandığı ve bu bombardımanın önümüzdeki günlerde de devam edeceğine dair bilgiler var.

STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİ
Sadece PKK kamplarına değil, örgütün bölgedeki gençlik kampları olarak adlandırdığı, teröristleri eğittiği kamplar da bombardıman altında. Bugüne kadar onlara operasyon yapılmamıştı. Bu Türkiye'nin nasıl bir strateji değişikliğine giittğini de ortaya koyuyor.

Dahok, Havaşin, Zap, Hakurk ve Kandil'in aynı anda vurulmuş olması ve Türk toprakları içinde üç noktanın vurulduğu, bunların açıklanmadığını söyleyelim. Bu kampların özeliklerine baktığımızda örgüte yeni unsurlar sağlayan yerlerin vurulduğunu söyleyebilirz.

BOMBARDIMAN DEVAM EDECEK
Dünya üzerinde gece ağır bombardıman yapabilen üç dört ülkeden biri Türkiye, havada kesintisiz yakıt ikmali de yapabilen bir ordu. Bombardıman siyasi otoritenin izin verdiği sürece devam edecek."