19 Ağustos 2011 Cuma

Kobra helikopter düştü: Yüzbaşı şehit

Malatya’da, 2’nci Ordu Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı’na bağlı AH-1 Kobra tipi taarruz helikopteri, dün saat 19.15 sıralarında eğitim uçuşu sonrası inişe geçtiği sırada Topsöğüt beldesi yakınlarında kayısı bahçesine düştü. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibi sevk edildi.

Bir yüzbaşı da ağır yaralı

Sağlık ekipleri, Kara Pilot Yüzbaşı Erhan Kındız (35) ve Pilot Yüzbaşı Kamuran Sönmezay’ı (32) helikopterden çıkararak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırdı. Yüzbaşı Kındız doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Tedavisi devam eden Yüzbaşı Kamuran Sönmezay’in de durumunun ağır olduğu bildirildi.

Malatya Valisi: Teknik arıza

Helikopterin düşdüğü bölge, güvenlik çemberine alınırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Askeri yetkililer kazanın nedeninin araştırıldığını bildirdiler. Kaza haberinin duyulmasından sonra ilçelerdeki programını yarıda keserek il merkezine dönen Malatya Valisi Ulvi Saran ise yaptığı açıklamada “Helikopterin teknik bir arızadan düştüğü belirtildi” dedi.