18 Ağustos 2011 Perşembe

Kritik MGK toplandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplandı.
Çankaya Köşkü'ndeki ağustos ayı olağan toplantısı, saat 14.30'da başladı. Toplantı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen hain saldırıda şehit olan askerler için Van'da düzenlenen törene katılmaları nedeniyle 1 saat gecikmeli başladı.

Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı olarak ilk kez katıldığı toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da ilk kez bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da ilk kez MGK toplantısına katılıyor.

Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'un da Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere toplantıya katılması öngörülüyor.

OTURMA DÜZENİNDE DEĞİŞİKLİK
Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) şimdiye kadar sivil üyelerin masanın bir tarafında asker üyelerin bir tarafında yer aldığı oturma düzeninde değişikliğe gidilerek, üyeler protokol sırasına göre karışık şekilde toplantı masasında yerlerini aldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MGK'nın şimdiye kadar süregelen oturma düzeninin ilk kez bugünkü toplantıda değiştiğini ve bundan sonraki toplantılarda da bu uygulamanın süreceğini belirtti.

MGK'nın önceki toplantılarında kurulun asker üyelerinin masanın bir tarafında, sivil üyelerinin diğer tarafında oturduğunu anımsatan Sever, ''toplantıda iki farklı taraf varmış gibi'' ortaya çıkan görüntünün giderilmesi amacıyla protokol sırasına göre asker ve sivil üyelerin oturmasına karar verildiğini kaydetti.
Sever, bundan sonraki MGK toplantılarında kurulun asker ve sivil üyelerinin karışık şekilde masada yer alacağını bildirdi.