23 Ağustos 2011 Salı

Jandarmaya yıllar sonra çelik yelek

Güneydoğu Anadolu'da iç güvenlik harekâtlarını yürüten jandarma personeline yıllar sonra çelik yelek verilecek. Eski tip miğferlerin yerini ise balistik koruyucu başlıklar alacak. El yapımı patlayıcı madde saldırılarından gözlerin etkilenmemesi içinde koruyucu gözlük envantere giriyor. 



Terörle mücadele bölgesinde yüksek risk koşullarında görev yapan personelin, saldırılardan daha az etkilenebilmesi için güvenlik önlemleri alınıyor. Bu kapsamda, jandarma personelinin kişisel ekipmanı takviye edilecek. Askerler, yatık ve dik mermi yollu silahların etkisi ile mayın ve el yapımı patlayıcı maddelerin parça tesirine karşı, balistik koruyucu başlık, çelik yelek ve gözlükle donatılacak.

Uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneklerinin çalışmasını önlemek için karıştırıcı ve köreltici sistemlerin teminine de devam edilecek.

Bora geliyor

Jandarma birliklerinin ateş gücünü arttırmak amacıyla, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geliştirilen keskin nişancı tüfeği de yakında envantere giriyor. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen IMK - Bora - 12 keskin nişancı tüfeği, jandarma birliklerinin terörist tehdidini kendisinden çok uzak bir noktada karşılamasına olanak verecek.