19 Ağustos 2011 Cuma

MGK'dan 'Daha Etkin Mücadele' Kararı

MGK'dan 'PKK'ya en sert yanıt' kararı çıktı ve şöyle denildi: Hukuk devleti anlayışında otorite en güçlü şekilde hissettirilecek.
Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından teröre karşı daha etkin daha kararlı mücadele edilmesi kararı çıktı. Toplantının ardından yayımlanan bildiride, hayatın olağan akışını olumsuz etkileyecek hiçbir gelişmeye izin verilmeden teröre en sert şekilde mukabele edileceğinin altı çizilirken, her kesimin terör örgütünün eylemleriyle arasına mesafe koyması gerektiğine de vurgu yapıldı.

Bildiride özetle şöyle denildi:
“Terör örgütüne karşı yürütülen mücadele tüm boyutlarıyla ele alınmıştır. Terör örgütünün Türkiye’nin güven ve istikrarını sabote etmesine kesinlikle izin verilmeyeceği, bölge halkının huzur ve esenliği için var olan güvenlik ve otoritenin en güçlü şekilde hissettirileceği; terörle mücadelede yeni strateji ve yöntemlerle daha etkin, kararlı ve sonuç alıcı bir mücadelenin ortaya konulacağı vurgulanmıştır.

Hukuk vurgusu
Terör örgütünün menfur eylemlerine, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en sert şekilde mukabele edileceğinin altı çizilmiştir... Daha etkin ve kararlı şekilde sürdürülecek olan terörle mücadelenin demokrasiden ve hukuk devleti anlayışından asla taviz vermeden devam ettirileceği; hayatın olağan akışını olumsuz etkileyecek hiçbir gelişmeye izin verilmeyeceği, devletin tüm kurum ve kuruluşlarının azami uyumu ve koordinasyonuyla daha etkili mücadele stratejilerinin hayata geçirileceği ifade edilmiştir.

Mesafe çağrısı
Demokratik parlamenter sisteme ve hukuk devleti anlayışına inanan her kesimin bölücü terör örgütünün eylemleriyle arasına mesafe koymasının önemi özellikle vurgulanmıştır. Sivil toplum örgütlerinden medyaya ve siyasi partilere kadar her kesimin terörle mücadelede ulusal dayanışma duyarlılığı ve ortak hareket şuuru geliştirmesinin gerekliliğinin altı çizilmiştir. ‘Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet’ ilkesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceğine; halkımızın birlik ve kardeşliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne halel getirecek hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyeceğine dikkat çekilmiştir. ”