19 Ağustos 2011 Cuma

ŞEHİT BİNBAŞI BAŞAYAR'IN CENAZE TÖRENİ



Hakkari Çukurca'da teröristlerin düzenlediği  hain saldırıda şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.
         Törene, şehit Binbaşı Başayar'ın ailesi ve yakınları, Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili Ali Babacan, Genelkurmay  Başkanı Orgeneral Nejdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa  Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma  Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hava Kuvvetleri Komutanı  Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel,  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli, çok sayıda gazi, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, siyasetçi ve vatandaş katıldı.
         Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camisi'ne gelişinde şehit Binbaşı Başayar'ın  babası, annesi, kardeşi, çocukları ve eşine tek tek başsağlığı diledi. Gül  şehidin eşi Meltem Başayar ile bir süre sohbet etti. Gül, şehidin babası İsmail Başayar ile cenaze namazının kılınacağı alana  geçti. İkindi namazından sonra şehit Binbaşı Başayar için Kocatepe Camisi'nde  cenaze namazı kılındı.
         Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz, namazın ardından yaptığı konuşmada, bu topraklarda bin yıldır kardeşliğin  olduğunu belirterek, ''Bugün bu kardeşliği çekemeyenler var. İnşallah bu millet  ve bu ordu sayesinde bu sorunları aşacağız'' dedi. Yılmaz daha sonra şehit Başayar için helallik istedi.
         Şehit binbaşının Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu. 37 yaşındaki şehit binbaşı  Başayar'ı askerler selamlayarak, ailesi de el sallayarak uğurladı.
         Şehit Binbaşı Başayar, Cebeci Askeri Mezarlığı'nda toprağa verildi.  Şehidin toprağa verilmesinin ardından tören mangası, 3 el saygı atışı yaptı.