18 Ağustos 2011 Perşembe

'Balyoz'da konvoy yasağı var!'

'Balyoz'' davasının duruşması dün Hakkari'de yapılan terör saldırısından etkilendi. Bazı sanıklar, yeni bir saldırı korkusuyla konvoy yasağı getirildiği için duruşmaya katılamadı


"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 38. duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Albay Dursun Çiçek ve MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan’ın de aralarında bulunduğu 150 tutuklu sanık katıldı. Tuğgeneral Ali Aydın’ın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.
Dava kapsamında 13 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı olan emekli Orgeneral Ergun Saygun’un GATA’daki tedavisi devam ettiği için duruşmaya katılamadı.

CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ DURUŞMAYI İZLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve TBMM’de CHP’den yemin etmeyen tek isim olan Mersin Milletvekili İsa Gök de duruşmayı izliyor.

AVUKAT: MÜVEKKİLİM ÇAKMAK ÇOK HASTA

Avukat Ramazan Bulut, müvekkilleri Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Albay Zafer Karataş’ın hastanede olduğunu belirterek, sağlık raporlarını mahkemeye sundu. Avukat Şule Nazlıoğlu Erol da müvekkili Cem Aziz Çakmak’ın çok hasta olduğunu ifade ederek, hastane raporunu mahkemeye sundu.

TUTUKSUZ SANIKLAR BÖLGEDEKİ KRİTİK DURUMDAN DOLAYI DURUŞMAYA GELEMEDİ

Avukat Ali Kürşat Veli Eren ise, müvekkili olduğu bazı tutuksuz sanıkların Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki kritik durumdan dolayı duruşmaya gelemediklerini söyleyerek, "Konvoy yasağı var. O nedenle gelemediler" dedi.

SAYGUN’UN HASTANEDE TEDAVİSİNİN DEVAM ETMESİNİN UYGUN OLACAĞI BELİRTİLDİ

Üye hakim Ali Efendi Peksak mahkemeye gelen evrakları okudu. Peksak, gelen yazıda GATA’da tedavisi devam eden Ergun Saygun’un hastanede tedavisinin devam etmesinin uygun olacağı şeklindeki raporun mahkemeye ulaştığının belirtildiğini ifade etti. Mahkeme Başkanı Ömer Diken tutuklu sanıkların savunmalarına geçileceğini belirterek tutuklu sanık Mustafa Aydın Gürül’ü kürsüye çağırdı. Duruşma sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor.