18 AÄŸustos 2011 PerÅŸembe

F-16'lar Kandil ve Zap kamplarına bomba yağdırdı

Diyarbakır'dan dün akşam havalanan F-16 savaş uçakları Kuzey Irak'taki PKK üslerinden Kandil ve Zap bölgelerini bombaladı. Kandil'de Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın da bulunduğu öğrenildi.
--Hakkari'nin Çukurca ilçesinden gelen şehit haberinin ardından Diyarbakır 2. Taktik Hava Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçakları Kuzey Irak'taki PKK üslerinden Kandil ve Çukurca'nın sınırının hemen karşısındaki Zap bölgelerine bomba yağdırdı. Kandil'de PKK'nın lider kadrosundan Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın da bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır'dan saat 20.00 sularında kalkan savaş uçakları He-ron'ların tespit ettiği alanları vurmaya başladı. Vurulan hedefler arasında PKK'nın ve PJAK militanlarının denetimindeki Kandil, Metina, Zap, Sideka, Xakurke ve Xinere bölgeleri olduğu öğrenildi. Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar, savaş uçaklarının PKK'nın bulunduğu alanlarda alçak uçuş yaptığını doğruladı. Hava saldırısının 14 uçakla 2'şerli kol halinde yapıldığı öğrenildi. Hava saldırısı öncesi Kuzey Irak'taki tüm bölgede elektriğin kesildiği belirtiliyor. Türk savaş uçaklarınca daha önce de birçok kez bombalanan Kandil'de PKK'nın önemli haberleşme merkezi de bulunuyor. F-16 savaş uçaklarının, sivil hedeflere zarar vermemek için lazer güdümlü füzeler kullandığı öğrenildi. Uçakların hedefleri bombaladıktan sonra üslerine geri döndükleri bildirildi.