22 Ağustos 2011 Pazartesi

Operasyondan dönen Mehmetçik ile iftar yaptı


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara katılan Mehmetçikle önceki gün iftar yaptı.
 
Eruh'ta şehit düşen 2 askerin Diyarbakır'da düzenlenen törene katılan Şimşek, Batman'a dönüşünde Vali Ahmet Turhan'a, operasyona katılan Mehmetçiğe moral vermek için iftar yemeğinde onlarla bir araya gelmek istediğini söyledi. Bu özel talebinin ardından Turhan ile Batman Jandarma Bölge Komutanlığı'na gelen Şimşek, Tuğgeneral Necdet Köse'yi ziyaret etti. Ardından PKK'ya yönelik operasyonlara katılan 200'ü aşkın er, erbaş ve subayla yemekhanede bir araya geldi. Aynı masayı paylaştığı Mehmetçikle beraber çorba, yoğurt, tavuk, pilav ve kadayıftan oluşan menüyle oruçunu açan Şimşek, askerlerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.
Mehmet Şimşek yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Mehmetçiğin sayesinde vatandaşın güven içerisinde bulunduğunu söyledi. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden askerlerin çok kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirten Şimşek, terör örgütünün, düzenlediği hain saldırılarla vatandaşın moralini bozmaya çalıştığını kaydetti. Şimşek, "Türkiye'nin önemli bir güç haline gelmesini istemiyorlar. Ama sizlerin sayesinde biz bu oyunu bozacağız. Türkiye'nin gelişmesini hiç kimse engelleyemeyecek. Yürüttüğünüz kutsal görev sayesinde huzur içerisinde yaşıyoruz." diye konuştu.