22 Kasım 2010 Pazartesi

Skandal: Albay'ın eşi..

Şok iddia: Albay'ın eşi eğlenceden dönerken "o araçla" kaza yaptı.

Devlete ait araçların ve Mehmetçiklerin rütbeli subayların eşlerinin keyfi için hizmetçi gibi kullanılması Anadolu'da Vakit gazetesinin ‘Mehmetçik karılarınızın uşağı mı' başlıklı haberi ile gündeme gelmişti.

Haberde delil olarak gösterilen, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ayvazoğlu'nun eşi Akife Ayvazoğlu'nun alışverişte kullandığı 33 SD ... plakalı Fiat markaotomobilbu defa bir başka skandalla gündemde. Mersin Jandarma'da görev yapan askerler arasında ‘Çilekeş' olarak isimlendirilen sivil plakalı askeri aracın, Vakit'in haberinden sonra Mersin Jandarma Alay Komutan Bedri Dursun tarafından geri istendiği öğrenildi. Haberin etkili olduğu, Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedir Dursun'un aracı İstihbarat Şube'ye iade edeceği düşünülürken, Albay Dursun da İl Jandarma Komutanı Ünal Ayvazoğlu gibi davranarak ‘Çilekeş'i eşinin hizmeti için kullanmaya başladı.

ÇİLEKEŞ, SON SAHİBİNİ ÜZDÜ
Daha da korkunç olanı ise Melda Dursun'un hizmetine sunulduğu ifade edilen aracın bir gece eğlenceden dönerken kaza yapması oldu. Jandarma Er Hakan Çetinkaya'nın kullandığı 33 SD ... plakalı aracın, 15 Ekim gecesi saat 22.00'de Melda Dursun'u katıldığı bir eğlenceden getirirken Mersin İl Merkezi Sahil Yolu Adnan Menderes Bulvarı'nda bir başka araca çarptığı ifade edildi. Kazada jandarmaya ait aracın ön ve arka tamponunda önemli hasar meydana geldi. Aracın içerisinde bulunan Melda Dursun yara almazken, şöförü Jandarma Er Hakan Çetinkaya ve bir muhafız hafif sıyrıklarla kurtuldu. Kaza sonrası Albay Bedri Dursun'un eşinin imdadına koştuğu, tutulan kaza tutanağını iptal ettirdiği iddia ediliyor.

SESSİZ SEDASI SERVİSE GÖTÜRÜLDÜ
Sesiz sedasız Boranlar Otomotiv'e ait bakım onarım merkezine çekilerek tamir edilen aracın Yeni Akit'e ulaşan görüntüleri kazanın boyutunu ortaya koydu.

Akit'in ele geçirdiği resimlerde aracın ön ve arka tamponunun zarar gördüğü, kapısı ve farlarının olmadığı açıkça görülebiliyor. Plakası dahi okunan aracın tamir sonrası servisten alındığı ve Mersin Jandarma Alay Komutanlığı garajına çekildiği vurgulanıyor.

Mersin Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun'un eşi Melda Dursun'un sözkonusu araçla 15 Ekim gecesi saat 22.00'de eğlenceden dönerken kaza yaptığı iddia edildi. Araçta maddi hasar oluşurken, otomobilde bulunan ve Melda Dursun'u gezdirmekle sorumlu erlerden Hakan Çetinkaya küçük sıyrıklarla kurtuldu.

Mehmetçiklerin rütbeli subayların eşlerinin keyfi için hizmetçi gibi kullanılması, Anadolu'da Vakit gazetesinin ‘Mehmetçik karılarınızın uşağı mı' başlıklı haberi ile gündeme gelmişti.