26 Kasım 2010 Cuma

Komutan Telaşı Askeri Öldürdü

TSK'da her denetleme sırasında yaşanan, birçoğu gereksiz, telaşlar bu kez pahalıya mal oldu. Teftiş için gelecek komutan telaşı bir askerin ölümüne neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen, sabah içtiması sırasında şınav çekerken ayağını yanlış yere koyduğu için çırılçıplak soyulan er haberinden sonra 1. Ordu Komutanlığı’na bağlı askerî savcılığın soruşturma başlattığı İstanbul Maltepe’deki Cevizli 8. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda çok acı başka bir olay daha yaşandı.

24 kasım çarşamba günü meydana gelen olayda acemilikten birliğe geleli 2 gün olan 20 yaşındaki er Murat Çoşkun bir tankın altında kalarak can verdi.

İki gün önce gelen ikizler

Olay akşam 18.30 havanın tamamen kararmasından sonra yaşandı. Ertesi gün tugayı teftiş edecek 1. Ordu Komutanı için olağanüstü hal ilan edilen tugayda, havanın kararmasına rağmen süren hazırlıklar sırasında bir grup ere bozulup ortada kalan bir toplu tankı çekmeleri emri verildi. Aralarında er Murat Çolak’ın da olduğu erler bozulan tankı çekmek için başka bir araca metal bir iple bağlamaya çalıştılar. Bu sırada bilinmeyen bir sebeple ip koptu ve ağır tank er Çolak’ı feci bir şekilde ezdi. Kazanın ardından hemen yakınlardaki Medipol Hastanesi’ne kaldırılan er Çolak, buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamayarak can verdi.

1990 İzmir doğumlu ama aslen Mardinli olduğu öğrenilen erin ikiz kardeşinin de aynı tugayda askerlik görevini yaptığı ortaya çıktı. İki kardeşin bundan sadece iki gün önce acemi eğitimlerini tamamlayıp Cevizli 8. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geldiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sonucu er Murat Çolak’ın ölümü kayıtlara görev zayiatı değil şehit olarak geçirildi. Kazayla ilgili idari bir soruşturma yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.