24 Kasım 2010 Çarşamba

Bakan'dan polislere müjde

Gönül, polislerin askerlik yapmasıyla ilgili çalışmalara ilişkin sorularını yanıtladı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, gazetecilerin askerlikle ilgili çalışmalara ilişkin sorularını yanıtladı: Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül: Polislerin askerlikten muafiyeti için çalışma sürüyor...

Polislerin askerlikten muaf tutulmasına yönelik çalışmayla ilgili son durumun sorulması üzerine Bakan Gönül, “Henüz İçişleri Bakanlığımızdan bize görüş bildirebileceğimiz bir teklif gelmedi ama dün akşam dahi beraber fikri çalışma yaptık, görüş alışverişinde bulunduk ama henüz yazıya dökülmüş değil. Tabii bir kanun olabilmesi için bir metin çıkması lazım, bakanlıkların görüşlerinin alınması lazım” diye konuştu.

Vecdi Gönül, bedelli askerlik konusunda “lobi bulunduğu” şeklindeki değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine, “Bugün söylediklerim eski söylediklerimin aynısıdır, yeni bir şey söylemedim ancak milletvekillerimize yüzlerce mesaj geliyor, mektup geliyor o sebeple bir lobi dedim. Lobi, tabii demokratik, özellikle parlamenter rejimlerde çok meşru bir şeydir yani o bir itham değil tespitten ibarettir. Her menfaat grubunun, aynı düşüncede olan insanların lobi kurmasından daha tabii bir şey olmamaz” dedi.

Gönül, sözleşmeli er uygulaması konusundaki soruyu ise “Bir tasarı ortaya çıktı fakat meclis gündemi sebebiyle bunu biraz daha kısaltmaya çalışıyoruz. Çünkü meclisin gündemi çok yoğun” diye yanıtladı.

Gönül, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ulusal Savunma ve Eski Muharipler Bakanı Charles Mwando Nsimba’yı kabul etti.