25 Kasım 2010 Perşembe

AÇIĞA ALINAN 3 GENERALİN GÖRÜŞTÜĞÜ İSİM!

GATA'da durum değerlendirmesi yapanGenelkurmayBaşkanı ve komutanlar "Ani tepki vermeden hukuki süreci bekleme" kararı aldı. Tümgeneraller Helvacıoğlu ve Kaya ile Tuğamiral Gavremoğlu'nun açığa alınma kararlarının Genelkurmay'a ulaşmasından sonra komutanlar GATA'da durum değerlendirmesi yaptı.

Emekli bir generalin yakınının vefatı dolayısıyla taziye için GATA'da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile GATA'da görüştüğü öğrenildi. Org. Koşaner daha sonra Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun da olduğu bazı komutanlarla değerlendirme yaptı. Askeri kanatta, "Hukuki süreci görelim. Ani tepki vermeyelim" eğilimi ağır bastı.

Başbakan Erdoğan'ın da bayram öncesinde bir araya geldiği Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner'e, "generalleri açığa alma" niyetini açıkladığı belirtildi. 3 generalin 30 Ağustos 2011 Yaş toplantısında daemekliedileceği öğrenildi. Açığa alma kararnamelerinin ulaşmasından sonra bir süredir idari izinli olan komutanlar sivil olarak Karargah'a davet edildi. 3 generale tebliğ üst komutanlar tarafından yapıldı. Aynı gün açığa alınan komutanlar üzerlerine kayıtlı tüm demirbaşları teslim ettiler. Generaller daha sonra Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Çubuklu ile görüştü. 3 general görevden el çektirme kararını AYİM'ye götürdü ve işlemin durdurulmasını istedi.