25 Mart 2011 Cuma

HARP AKADEMİLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

25 Mart 2011 CUMA


Resmî Gazete Sayı : 27885
YÖNETMELİK
Millî Savunma Bakanlığından:
HARP AKADEMİLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/11/1991 tarihli ve 21044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Harp Akademileri Yönetmeliğinin 39 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (3) numaralı alt bendi ile (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“3) Jandarma Genel Komutanlığı kontenjanı: Türk Silâhlı Kuvvetleri insan gücü planına göre tespit edilen öğrenci subay miktarının asgari 8/10'u jandarma sınıfı subaylara, azami 2/10'u jandarma sınıfı olmayan subaylara ayrılacak şekilde kontenjan tahsis edilir.”
“b. Deniz Harp Akademisi:
1) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kontenjanı: Türk Silahlı Kuvvetleri insan gücü plânına göre tespit edilen subay miktarının asgarî 9/10’u deniz ve istihbarat sınıfı muharip subaylara, azamî 1/10’u ikmâl sınıfı subaylara ayrılacak şekilde kontenjan tahsis edilir.

2) Sahil Güvenlik Komutanlığı kontenjanı: Türk Silâhlı Kuvvetleri insan gücü plânına göre tespit edilen kontenjan için 44 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendinin (4) numaralı alt bendine göre işlem yapılır.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (3) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (b) bendine aşağıdaki alt bent eklenmiştir.
“3) Kara Harp Akademisini, Jandarma Genel Komutanlığı kontenjanından kazananların tespiti: Jandarma Genel Komutanlığına mensup jandarma sınıfı ve jandarma sınıfı olmayan subaylar herhangi bir ayrım yapılmadan nitelik ve sınav değerlendirilmesi sonucu almış oldukları toplam notlara göre, en yüksek not alandan başlamak üzere müşterek olarak sıralanır. Kontenjan, jandarma sınıfı olmayan subayların kendilerine tanınan kontenjanı geçmeyecek şekilde, değerlendirmeye hak kazanan subaylardan sıralamada en üst durumda olanlarla tamamlanır. Kontenjan, değerlendirmeye hak kazanan Jandarma Genel Komutanlığına mensup subaylarla tamamlanmadığı takdirde 43 üncü maddenin birinci fıkrasının (d) bendine göre işlem yapılır.”
“4) Deniz Harp Akademisini, Sahil Güvenlik Komutanlığı kontenjanından kazananların tespiti: Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup sahil güvenlik sınıfı ve sahil güvenlik ikmal sınıfı subaylar, herhangi bir ayrım yapılmadan nitelik ve sınav değerlendirilmesi sonucu almış oldukları toplam notlara göre, en yüksek not alandan başlamak üzere müşterek olarak sıralanır. Kontenjan, değerlendirmeye hak kazanan subaylardan sıralamada en üst durumda olanlarla tamamlanır. İkmal sınıfı subaylardan birden fazla subayın kontenjana girmesi durumunda yalnızca toplamda en yüksek not alan ikmal sınıfı subay akademiye kabul edilir ve kontenjan, sıralamada sonraki sıralarda yer alan sahil güvenlik sınıfı subaylar ile tamamlanır. Kontenjan, değerlendirmeye hak kazanan subaylarla tamamlanmadığı takdirde 43 üncü maddenin birinci fıkrasının (d) bendine göre işlem yapılır.”
MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma ve İçişleri Bakanları birlikte yürütür.