25 Mart 2011 Cuma

''BALYOZ PLANI'' DAVASI

''Balyoz Planı'' iddialarıyla ilgili olarak eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 161'i tutuklu 196 sanıklı davanın 21. duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 159 sanık ile tutuksuz yargılanan 23 sanık katıldı. Tutuklu sanıklar Cemal Temizöz ve Mehmet Fikri Karadağ ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, Gölcük Donanma Komutanlığında ele geçirildiği iddia edilen 43 klasörle ilgili Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığınca hazırlanan 14 Ocak tarihli bilirkişi raporunun, soruşturmayı yürüten savcılık tarafından gönderildiğini, eklerinin ise gelmediğini söyledi. Duruşmada üye hakim Ali Efendi Peksak, daha önce kamuoyuna da yansıyan söz konusu raporun sonuç kısmını okudu. Duruşmaya taleplerin alınmasıyla devam ediliyor.