29 Mart 2011 Salı

EMEKLİ UZMAN JANDARMALAR DERNEĞİNDEN ''ÖZLÜK HAKLARI'' TALEBİ

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı Adnan Oğuz, Meclis tatile girene kadar uzman jandarmaların özlük haklarını iyileştirmeye yönelik yasa tasarısının kanunlaşmasını beklediklerini bildirdi.

Oğuz, yaptığı yazılı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kadrolu görev yapan binlerce uzman jandarmanın özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu konudaki sıkıntıları bildiği ve bunun düzeltilmesi için talimat verdiği yönünde gazete haberleri olduğunu anımsatan Oğuz, şunları kaydetti:

''Bu konudaki düzenlemeler sözleşmeli erlere yönelik tasarıya eklendi. Sevindik, tasarımız kanunlaşacak diye umutlandık. Fakat tasarı olgunlaşmadı diye bizimle ilgili bölüm içinden çıkarıldı ve askeri hakimler ve savcılara yönelik tasarıya eklendi. Basında da bu sorunun çözüleceğine dair çıkan haberlerle daha da sevindik, ancak umutlarımız suya düştü. Adalet Komisyonunun son günde esastan karar vermek için yapacağı toplantıyı iptal etmesi üzerine binlerce uzman jandarma hüsrana uğradı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yine de umutluyuz. Meclis tatile girene kadar ilgili tasarının gündeme geleceğini ve Genel Kurul'da görüşülerek kanunlaşacağına inanıyoruz.''